Thailandsk grønn kyllingcurry

Thailandsk grønn kyllingcurry

Lær hvordan du lager en autentisk thai green chicken curry hjemme. En enkel oppskrift med friske ingredienser, perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 til 2 spiseskjeer thai grønn karrypasta
  • 2 ferske kaffirlimeblader (valgfritt)
  • 1 (4 tommer lang) fersk rød chili, for eksempel arbol, tynnhakket på tvers
  • 1 ¾ pund skinn- og benfri kyllingbryst, tynnhakket på skrå
  • 1 (14 unser) boks usøtet kokosmelk
  • ¼ kopp kyllingkraft eller vann
  • 2 spiseskjeer asiatisk fiskesaus
  • 1 spiseskje lettbrunt sukker, pakket
  • 1 spiseskje fersk limesaft, eller mer etter smak
  • ¼ kopp hakket fersk koriander
  • 3 vårløk, hvite og grønne deler, tynnhakket separat
  • Serveringsforslag: Ris

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i en 30-centimeters stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Tilsett currypaste, limeblader og chili, og stek under omrøring av og til til det dufter godt. Tilsett kyllingen og stek under omrøring av og til til den er akkurat gjennomstekt. Hell i kokosmelk, buljong, brunt sukker, fiskesaus og limesaft, og la det småkoke under omrøring av og til til det har tyknet litt, ca. 5 minutter. Rør inn koriander og vårløk, og la det småkoke i omtrent 1 minutt til. Fordel i 4 skåler og server umiddelbart med ris.
  2. 2Anbefalt tilbehør: Ris.