Eple-, pære- og plommesyltetøy

Eple-, pære- og plommesyltetøy

Lær hvordan du lager en smakfull eple, pære og plommekompote. En enkel dessert som passer til enhver anledning og sesong.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 2 kopper skrelte Granny Smith-epler, kuttet i 1-tommers terninger (omtrent 2 mellomstore epler)
  • 2 kopper skrelte modne, faste pærer, kuttet i 1-tommers terninger (omtrent 2 mellomstore pærer)
  • 2 kopper uten skall hakkede plommer (omtrent 3 store plommer)
  • 1/4 kopp honning
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/2 teskje malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor gryte, bland epler, pærer, plommer, ½ kopp vann, honning, vanilje og kanel. Kok opp, reduser varmen, dekk til og kok i 30 minutter.
  2. 2Fjern lokket og fortsett å koke til sirupen er redusert og frukten er mør, ytterligere 30 minutter.
  3. 3Avkjøl helt, dekk til og oppbevar i kjøleskapet til det er klart til servering. Server alene eller på kake.