Klassisk gresk salat
Lær hvordan du lager en autentisk klassisk gresk salat. Perfekt som forrett eller lett måltid, fersk og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 liten rød løk, delt i to og tynne skiver
- Kosher-salt
- 1/4 kopp rødvinseddik
- Finrevet skall og saft av 1 sitron
- 1 teskje honning
- 1 teskje tørket oregano
- Nykvernet pepper
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss litt til å dryppe over
- 12 til 14 små tomater på vinranker, delt i fire
- 1 kopp kalamataoliven, delt i to og uten stein
- 5 persiske agurker
- 1 blokk gresk fetaost på 113 gram, pakket i saltlake
- Friske oregano-blader til pynt (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg den røde løken i en bolle med kraftig saltet isvann i 15 minutter.
- 2I mellomtiden pisker du eddik, sitronskall og -saft, honning, tørket oregano, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en stor bolle. Pisk inn olivenoljen i en jevn, langsom strøm til dressingen er emulsifisert.
- 3Tilsett tomatene og olivenene og vend forsiktig.
- 4Skrell agurkene, og la det være igjen grønne striper av skallet vekselvis.
- 5Klipp av endene, del dem i to på langs, og skjær dem i skiver på tvers, ca. 1/2 tomme tykke; legg dem i bollen sammen med tomatene.
- 6Sil den røde løken, og tilsett den i bollen og vend forsiktig.
- 7Sil fetaosten og skjær den i fire jevne rektangler på tvers.
- 8Fordel salaten på tallerkener.
- 9Topp med feta og oregano; drypp over olivenolje og krydre med pepper.
- 10Fotograf: Johnny Miller