Klassisk gresk salat

Klassisk gresk salat

Lær hvordan du lager en autentisk klassisk gresk salat. Perfekt som forrett eller lett måltid, fersk og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 liten rød løk, delt i to og tynne skiver
  • Kosher-salt
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • Finrevet skall og saft av 1 sitron
  • 1 teskje honning
  • 1 teskje tørket oregano
  • Nykvernet pepper
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • 12 til 14 små tomater på vinranker, delt i fire
  • 1 kopp kalamataoliven, delt i to og uten stein
  • 5 persiske agurker
  • 1 blokk gresk fetaost på 113 gram, pakket i saltlake
  • Friske oregano-blader til pynt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Bløtlegg den røde løken i en bolle med kraftig saltet isvann i 15 minutter.
  2. 2I mellomtiden pisker du eddik, sitronskall og -saft, honning, tørket oregano, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en stor bolle. Pisk inn olivenoljen i en jevn, langsom strøm til dressingen er emulsifisert.
  3. 3Tilsett tomatene og olivenene og vend forsiktig.
  4. 4Skrell agurkene, og la det være igjen grønne striper av skallet vekselvis.
  5. 5Klipp av endene, del dem i to på langs, og skjær dem i skiver på tvers, ca. 1/2 tomme tykke; legg dem i bollen sammen med tomatene.
  6. 6Sil den røde løken, og tilsett den i bollen og vend forsiktig.
  7. 7Sil fetaosten og skjær den i fire jevne rektangler på tvers.
  8. 8Fordel salaten på tallerkener.
  9. 9Topp med feta og oregano; drypp over olivenolje og krydre med pepper.
  10. 10Fotograf: Johnny Miller