Hello Fresh Mobile Banner
Harissa-saus

Harissa-saus

Lær hvordan du lager en smakfull harissa saus med vår enkle oppskrift. Perfekt til grillmat, retter fra Midtøsten og som krydret tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 rød løk, hakket
  • 1 ss hakket hvitløk
  • Olivenolje
  • 2 ovnsbakte røde paprika, skrellet, frøet og stilket
  • 2 ovnsbakte tomater (plommetomater, delt i to og stekt i 200 graders ovn med olivenolje, salt og pepper i omtrent 6 timer)
  • 1 ts fersk hakket timian
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1/8 ts gurkemeie
  • 1/8 ts kanel
  • En klype malt nellik
  • Salt og pepper
  • Fersk hakket mynte

Fremgangsmåte

  1. 1Surr løk og hvitløk i 1 eller 2 spiseskjeer olivenolje til de er myke og gjennomsiktige, ca. 5 minutter. La det avkjøle. Bland alle ingrediensene i en foodprocessor og server ved romtemperatur sammen med fisken.