Harissa-saus
Lær hvordan du lager en smakfull harissa saus med vår enkle oppskrift. Perfekt til grillmat, retter fra Midtøsten og som krydret tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 rød løk, hakket
- 1 ss hakket hvitløk
- Olivenolje
- 2 ovnsbakte røde paprika, skrellet, frøet og stilket
- 2 ovnsbakte tomater (plommetomater, delt i to og stekt i 200 graders ovn med olivenolje, salt og pepper i omtrent 6 timer)
- 1 ts fersk hakket timian
- 1/2 ts cayennepepper
- 1/8 ts gurkemeie
- 1/8 ts kanel
- En klype malt nellik
- Salt og pepper
- Fersk hakket mynte
Fremgangsmåte
- 1Surr løk og hvitløk i 1 eller 2 spiseskjeer olivenolje til de er myke og gjennomsiktige, ca. 5 minutter. La det avkjøle. Bland alle ingrediensene i en foodprocessor og server ved romtemperatur sammen med fisken.