Perleballer – svinekjøttboller i klebrig ris

Perleballer – svinekjøttboller i klebrig ris

oppskrift på pearl balls med svinekjøtt, servert med klebrig ris. en smakfull og spennende forrett eller hovedrett fra asiatisk kjøkken.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Én 340 gram storporsjeflate uten skinn og ben, eller kjøttdeig av svin
  • Én 5 cm fersk ingefær, skrelt
  • Én sjalottløk
  • 1/2 terning grønnsaksbuljong
  • 1 teskje maisstivelse, pluss mer til utbaking
  • 1 teskje kinesisk femkrydder
  • 1 teskje Shaoshings risvin
  • Havsalt og nykvernet hvit pepper
  • Én stor eggeplomme, pisket
  • 1/2 kopp klebrig hvit ris, bløtlagt over natten i kaldt vann og avrent
  • Svart riseddik, chilisaus eller soyasaus, til dipping, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Legg svinenakken på et stort skjærebrett og finhakk den med en skarp, tung kniv eller en kjøttkvern til fettet er brutt ned (eller bruk to store, tunge kjøttkverner for å få jobben gjort raskere!). Fordel svinenakken i et tynt lag på brettet. Riv ingefær, shallot og buljong over kjøttet med et fint rivjern, og strø deretter over maisstivelse, femkrydder, Shaoshing, salt, pepper og eggeplomme. Bland godt med en kniv eller slikkepott til alt er godt blandet.
  2. 2Ha litt maisstivelse i en flat skål. Rull svinefarsen til kjøttboller på størrelse med pingpongballer, og vend dem i maisstivelsen slik at de blir lett dekket. Rist av overflødig stivelse og legg kjøttbollene på en tallerken.
  3. 3Med våte hender tar du litt av den bløtlagte risen i håndflaten og ruller kjøttballen i den, og presser forsiktig til den er jevnt dekket av ris. Fortsett å rulle til alle kjøttbollene er dekket med ris.
  4. 4Fyll en wok en tredjedel full med vann og kok opp over middels høy varme. Legg en flat, lav skål eller tallerken med en kant inn i en bambusdampkurv (pass på at tallerkenen er minst en halv tomme mindre i diameter enn kurven), og plasser risballene jevnt fordelt på tallerkenen, slik at de ikke berører hverandre. Dekk kurven med lokk og senk den ned i woken. Damp kjøttbollene, og tilsett mer vann i woken etter behov for å forhindre at kurven brenner seg fast, til de er faste og gjennomkokte, ca. 20–25 minutter.
  5. 5Forsiktig fjern risballene fra dampkurven og legg dem på et serveringsfat. Server kjøttbollene med tannpirkere på siden for å tre dem på og dyppe i eddik, chiliolje eller soyasaus.