
Oaxacanske syltegriserføtter
lær hvordan du lager oaxacan pickled pigs' feet, en tradisjonell mexicansk rett med syltede svineføtter. enkel oppskrift med trinn-for-trinn-instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 punds grisefot, delt
- 3 1/2 kvart liter vann
- 3 1/2 kopper rødvinseddik
- 2 spiseskjeer svarte pepperkorn
- 6 laurbærblader
- 1 spiseskje pluss 3/4 teskje salt
- 2 teskjeer tørket timian
- 1 middels gulrot, skrelt og terningkuttet
- 1 middels poblano-chili, stilk, frø og terningkuttet
- 1 middels rød paprika, kjernet og frøet, terningkuttet
- 1 middels gul paprika, kjernet og frøet, terningkuttet
- 1 til 2 jalapeño-chili, stilket, frøet og finhakket
- 1/2 kopp olivenolje
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- Salatblader til servering
Fremgangsmåte
- 1Legg griseføttene, vannet, 3 kopper av den røde vineddik, svart pepper, laurbærblad, 1 spiseskje av saltet og den tørkede timianen i en stor kjele. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke, uten lokk, til skinnet begynner å løsne fra beina og kjøttet glir lett av når det stikkes med en gaffel, ca. 1 1/2 til 2 timer. Sett til side for å avkjøle helt, deretter kjøl ned i minst 1 time.
- 2Fjern og kast det ytre laget av skinn og fett fra griseføttene, og kast beina. Skjær kjøttet og det myke brusk inn i strimler på ca. 1 x 1/8 tommer.
- 3Legg kjøttet, gulroten og alle peppertypene i en stor bolle. Tilsett olivenoljen, den resterende halve koppen med rødvineddik, 3/4 teskje salt og pepper, og vend godt sammen. Dekk til og la det stå i kjøleskapet i 2 til 4 timer. Server kaldt på tallerkener med salatblad.