
Fondant
Lær hvordan du lager perfekt fondant med vår enkle oppskrift. Ideell for kaker og konfekt, og passer for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1,5 dl sukker
- 0,75 dl vann
- 2 spiseskjeer maisstivelse
Fremgangsmåte
- 1I en kjele, over middels varme, bland sukker og vann. Rør til sukkeret er oppløst. Rør inn mais sirup. Kok opp blandingen og la den koke til den når mykballstadiet, mellom 234 og 240 grader på sukkermåler. Hell blandingen over en fuktet marmorplate. Strø litt vann over for å forhindre at det dannes en skorpe, og la det avkjøle i 2 til 3 minutter. Bruk en trekantet skrape til å arbeide med sukkersirupen, skrap den av platen og vend sidene inn mot midten. Alternativt kan du arbeide med fondanten i en elektrisk mikser med eltekrok. Arbeid kraftig, spesielt når fondanten begynner å tykne og bli kremaktig. Etter 3 til 5 minutter vil den plutselig bli stiv. Bryt av én bit av gangen og arbeid den ved å klemme den hardt mellom fingrene til den blir smidig og jevn. Press alle de smidige fondantbitene sammen og kna inn eventuelle smakstilsetninger eller fargestoffer. Oppbevar i en lufttett beholder og la den stå i kjøleskapet eller et kjølig sted i minst 1 time, helst 1 dag, for å la den modne.