Avocado BLT-er

Avocado BLT-er

oppskrift på avocado blt, en frisk og smakfull sandwich med avokado, bacon og salat. perfekt for en rask lunsj eller lett måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1/2 pund bacon i skiver
  • 4 plommetomater, delt i to på langs
  • Kosher-salt
  • 1 hel fullkornsbaguette, delt i 4 deler og åpnet
  • 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 hvitløksfedd
  • Nykvernet pepper
  • 2 avokadoer, delt i to, fjernet steinen og skivet i tynne skiver
  • 1 kopp frisée eller andre salatblader

Fremgangsmåte

  1. 1Kok baconen i en stor stekepanne på middels varme til den er sprø, ca. 8 til 10 minutter. Overfør den til en tallerken med papirhåndkle. Krydre de skårne sidene av tomatene med salt.
  2. 2Varm opp en grillpanne på høy varme. Pensle de skårne sidene av baguetten med olivenolje og grill dem, med snittflaten ned, til de er ristet, ca. 2 minutter. Gni de grillede sidene med hvitløk. Gni bare de nederste halvdeler av brødet med tomatene til mesteparten av saften er absorbert, og topp med tomatskinnene. Krydre med salt og pepper.
  3. 3Legg avokadoskivene oppå tomatene, deretter baconen og frisée-salaten. Lukk med brødtoppen.
  4. 4Per porsjon: Kalorier 540; Fett 39 g (mettende 7 g); Kolesterol 21 mg; Natrium 742 mg; Karbohydrater 37 g; Fiber 11 g; Protein 15 g
  5. 5Fotograf: Antonis Achilleos