
Avocado BLT-er
oppskrift på avocado blt, en frisk og smakfull sandwich med avokado, bacon og salat. perfekt for en rask lunsj eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1/2 pund bacon i skiver
- 4 plommetomater, delt i to på langs
- Kosher-salt
- 1 hel fullkornsbaguette, delt i 4 deler og åpnet
- 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 hvitløksfedd
- Nykvernet pepper
- 2 avokadoer, delt i to, fjernet steinen og skivet i tynne skiver
- 1 kopp frisée eller andre salatblader
Fremgangsmåte
- 1Kok baconen i en stor stekepanne på middels varme til den er sprø, ca. 8 til 10 minutter. Overfør den til en tallerken med papirhåndkle. Krydre de skårne sidene av tomatene med salt.
- 2Varm opp en grillpanne på høy varme. Pensle de skårne sidene av baguetten med olivenolje og grill dem, med snittflaten ned, til de er ristet, ca. 2 minutter. Gni de grillede sidene med hvitløk. Gni bare de nederste halvdeler av brødet med tomatene til mesteparten av saften er absorbert, og topp med tomatskinnene. Krydre med salt og pepper.
- 3Legg avokadoskivene oppå tomatene, deretter baconen og frisée-salaten. Lukk med brødtoppen.
- 4Per porsjon: Kalorier 540; Fett 39 g (mettende 7 g); Kolesterol 21 mg; Natrium 742 mg; Karbohydrater 37 g; Fiber 11 g; Protein 15 g
- 5Fotograf: Antonis Achilleos



