Boston Cream Pie

Boston Cream Pie

oppskrift på boston cream pie, en deilig amerikansk kake med vaniljekrem og sjokoladetrekk. perfekt til fest eller helgekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. Usaltet smør, til stekepannen
  • 2. 1 1/4 kopper kakesmel
  • 3. 1 teskje bakepulver
  • 4. 1/4 teskje salt
  • 5. 4 store egg, romtempererte
  • 6. 1 kopp sukker
  • 7. 1/2 kopp helmelk
  • 8. 1/3 kopp vegetabilsk olje
  • 9. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 10. 1 1/2 kopper helmelk
  • 11. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 12. 2 store egg pluss 4 eggeplommer
  • 13. 1/2 kopp sukker
  • 14. 1/4 kopp maisstivelse
  • 15. En klype salt
  • 16. 115 gram semisøt sjokolade, finhakket
  • 17. 1/2 kopp kremfløte
  • 18. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 19. En klype salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en rund kakeform på 23 centimeter i diameter. Brett et ark bakepapir til en kvadrat, og brett det deretter i to til en trekant. Brett trekanten i to igjen. Plasser spissen av trekanten i midten av formen; trim bakepapiret slik at det følger kurven på formen. Rull ut bakepapiret til en sirkel og legg det i formen.
  2. 22. Lag kaken: Sikt mel, bakepulver og salt i en stor bolle. Pisk egg og sukker med en håndmixer utstyrt med visp på høy hastighet til det er lyst og tredoblet i volum, ca. 15 minutter. Vend forsiktig inn melet i to omganger med en slikkepott, og skrap ned langs sidene av bollen.
  3. 33. Tilsett melk, vegetabilsk olje og vanilje, og pisk med mikseren til det er godt blandet. Hell røren i den forberedte formen og stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 25–30 minutter. Sett formen på en rist og la den avkjøle i 10 minutter, før du snur kaken ut av formen og legger den på risten. Snur den igjen og la den avkjøle helt.
  4. 44. I mellomtiden lager du puddingen: Varm opp melk og vanilje i en middels stor kjele over middels varme (ikke la det koke). Pisk egg, eggeplommer og sukker i en stor bolle til det er lyst og luftig. Rør inn maisstivelse og salt, og pisk kraftig til ingen klumper er igjen. Varm opp ca. 1/4 kopp av den varme melken og rør inn i eggeblandingen, deretter gradvis tilsett resten av den varme melken under konstant pisking.
  5. 55. Hell egge- og melke-blandingen i kjelen og kok over lav varme, mens du pisker kontinuerlig, til den tykner og får puddingkonsistens, ca. 10–15 minutter. Sil gjennom en finmasket sikt over i en bolle, og bruk en slikkepott til å presse puddingen gjennom. La den avkjøle litt, og rør av og til. Dekk overflaten med plastfolie direkte på puddingen og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer.
  6. 66. Sett tannpirkere rundt kanten av kaken som veiledning for å dele den i to jevne lag, og skjær kaken i to horisontalt med en lang serrert kniv.
  7. 77. Plasser den nederste halvdelen av kaken med snittflaten opp på et serveringsfat. Fordel puddingen jevnt over, med ca. 0,5 cm margin til kanten. Legg forsiktig den andre kakehalvdelen oppå, med snittflaten ned, og trykk forsiktig.
  8. 88. Lag glasuren: Varm opp sjokolade, fløte, vanilje og salt i en kjele over middels-lav varme, og rør til det er smeltet og glatt, ca. 2 minutter. La den avkjøle i ca. 5 minutter, og hell deretter over kaken. Bruk en jevnt fordelende spatel til å glatte ut overflaten. Sett kaken i kjøleskapet i minst 30 minutter eller opptil 4 timer før servering.
  9. 99. Fotograf: Kana Okada