Kjøttboller

Kjøttboller

Lær hvordan du lager saftige og deilige kjøttboller med denne enkle oppskriften. Perfekt til middag eller som forrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp krydrede brødsmuler
  • 2. 1 egg
  • 3. 2 spiseskjeer vann
  • 4. 2 spiseskjeer hvetegryn, valgfritt
  • 5. 1 teskje salt
  • 6. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 7. 450 gram kjøttdeig av storfe
  • 8. 450 gram svinekjøttdeig
  • 9. 450 gram italiensk pølse
  • 10. Mors spagettisaus, oppskrift følger
  • 11. 450 gram kjøttdeig av storfe
  • 12. 450 gram svinekjøttdeig
  • 13. 450 gram italiensk pølse
  • 14. 2 store løk, hakket
  • 15. 4 fedd hvitløk, presset
  • 16. 5 store bokser med tomatpuré
  • 17. 10 bokser med vann (fra tomatpuré)
  • 18. 4 spiseskjeer Parmesanost
  • 19. 1 1/2 spiseskjeer salt
  • 20. 6 ferske basilikumblader eller 1 spiseskje tørket basilikum
  • 21. 1 spiseskje tørket oregano
  • 22. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 23. 1/2 teskje italiensk krydderblanding

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland brødsmuler, egg, vann og hvetegress i en middels stor blandingsbolle. Tilsett deretter salt, pepper, kjøttdeig av storfe, svin og pølse, og bland godt. Form til små baller. Legg kjøttbollene i spaghetti saus og la det koke i 2 til 3 timer.
  2. 22. I en stor kjele over middels varme, sautér kjøttdeigen av storfe, svin og pølse til den er brun. Hell av overflødig fett. Tilsett de resterende ingrediensene og rør til det er jevnt. La det koke i 3 til 4 timer på middels varme, og rør ofte for å unngå at det brenner seg fast.