
Lasagne
Lær hvordan du lager en deilig lasagna med lag av pasta, kjøttsaus og ost. Perfekt for middag eller helgekos!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund ukokt lasagne
- 2 pund ricotta
- 6 egg
- Søndagsragù, oppskrift ovenfor, eller annen tomatsaus
- 1 pund revet mozzarella
- 1 kopp revet Parmesan
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader.
- 2Kok lasagnen i saltet, kokende vann til den er al dente. Pastaen vil koke videre i ovnen.
- 3I en liten blandingsbolle, rør sammen ricotta og egg.
- 4I en ildfast form på 30 x 60 cm, skje litt saus slik at bunnen dekkes. Legg lasagnen slik at den dekker all saus. Fordel et tynt lag med ricottablanding over pastaen, og avslutt laget med et dryss mozzarella og Parmesan. Gjenta prosessen til alle lasagnenudlene er brukt opp; det bør bli omtrent tre lag.
- 5Dekk det øverste laget av lasagne med ragu og mozzarella.
- 6Stek i ovnen i 1 time.
- 7Server varm.