
Åpne ansiktet ovnsbakte tomater med bacon, salat og majones
Lær hvordan du lager deilige open-faced roasted tomato BLTs med sprøtt brød, saftige tomater og smakfulle bacon. Perfekt til frokost eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 4 plommetomater, delt i to på langs
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- Extra virgin olivenolje, til å dryppe over
- 1/3 kopp majones
- 1 spiseskje horseradish
- 1 kopp skivet Savoykål
- 1/4 liten rødløk, tynne skiver
- 8 skiver bacon
- 4 skiver rugbrød uten frø
- 1 spiseskje fersk dill
- 1 teskje rødvinseddik
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 250 grader F. Arranger tomatene med skjæreflaten opp på et bakepapirkledd stekebrett; dryss over ½ teskje salt og pepper etter smak. Drypp over olivenolje. Stek til de er lett tørre på overflaten, ca. 3 timer og 30 minutter; la avkjøle. (Tomatene kan stekes opp til én dag i forveien; oppbevar dem i en lufttett beholder i kjøleskapet.)
- 2Visp sammen majones, horseradish og pepper etter smak; dekk til og sett i kjøleskapet.
- 3Vend kålen, rødløken, en skvett vann og ½ teskje salt i en sil over en bolle; la renne av til kålen blir myk, ca. 20 minutter. Skyll godt med kaldt vann, klem ut overflødig væske og tørk forsiktig.
- 4I mellomtiden, kok bacon i en stor stekepanne over middels høy varme til det er sprøtt; sett til side og spar på fettet.
- 5Rist brødet. Bland kålsalaten med dill, 1 teskje av baconfettet, eddik og pepper etter smak i en bolle. Legg litt av horseradish-majonesen på hver skive toast, topp med 2 skiver bacon, 2 halvdeler av de ovnsbakte tomatene og litt av kålsalaten. Drypp over mer baconfett.
- 6Fotograf: Jonathan Kantor