
Gammeldags Mac and Cheese
Lær å lage en deilig og kremet old school mac n' cheese med denne enkle oppskriften. Perfekt for en nostalgisk middag eller kosestund.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 3/4 pund fullkornsmakaroni
- 2. 3/4 kopp smør
- 3. 3/4 kopp hvetemel
- 4. 6 kopper melk, delt opp i porsjoner
- 5. 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 6. 1 teskje sennepspulver
- 7. 1 teskje løkpulver
- 8. 1 teskje cayennepepper
- 9. salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 10. 1 (8 unser) pakke revet Cheddarost, delt opp i porsjoner
- 11. 3 (8 unser) pakker revet amerikansk ost
- 12. 1 (8 unser) pose potetgull (som Lay's®), knust
- 13. 1 kopp revet Cheddarost
- 14. 1/3 kopp revet Parmesanost
- 15. smørsmakspray til koking
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 22. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok elbow-makaroni i det kokende vannet, rør av og til, til den er kokt gjennom, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 8 minutter; sil av vannet.
- 33. Smelt smør i en stor kjele over middels lav varme. Tilsett mel gradvis, og visp kontinuerlig; kok til det blir brunt og blandingen ikke lenger lukter mel, ca. 5 minutter. Hell 1 kopp melk i melblandingen, og visp kontinuerlig til det er godt blandet, ca. 45 sekunder; gjenta to ganger. Tilsett de resterende 3 koppene melk, og visp for å blande. Rør inn Worcestershire-saus, sennepspulver, løkpulver og cayennepepper; smak til med salt og svart pepper.
- 44. Skru ned varmen til lav. La sausen småkoke, og visp ofte, til den begynner å tykne, ca. 10 minutter. Tilsett omtrent halve pakken med revet Cheddar-ost; rør kontinuerlig til osten er helt smeltet. Gjenta med resten av Cheddar-osten og den amerikanske osten, ca. 4 unser om gangen. Når osten er helt smeltet inn i sausen, fjern den fra varmen.
- 55. Vend den avdryppede makaronien inn i ostesausen for å dekke den. Fordel makaronien i to ildfaste former på 23x33 cm.
- 66. Bland knuste potetgull, 1 kopp revet Cheddar-ost og Parmesan-ost i en bolle. Fordel potetgullblandingen jevnt over makaronien. Spray toppen med matlagingsspray.
- 77. Stek i den forvarmede ovnen til skorpen er gyllenbrun og sausen bobler, ca. 35 til 45 minutter.