Quinoasalat med grønnsaker og frisk vinaigrette

Quinoasalat med grønnsaker og frisk vinaigrette

Oppdag en deilig quinoa veggie salat toppet med en smakfull zesty vinaigrette. Perfekt for sommermåltidet eller som en lett lunsj. Enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 kopper quinoa
  • 2. 4 kopper vann
  • 3. 1/4 kopp rødvinseddik
  • 4. 2 teskjeer salt
  • 5. 1 teskje malt svart pepper
  • 6. 1 teskje sitronsaft
  • 7. 4 teskjeer Dijon-sennep
  • 8. 1 kopp rapsolje
  • 9. 2 agurker, skrellet og hakket
  • 10. 1 grønn paprika, hakket
  • 11. 1/2 rød løk, hakket
  • 12. 2 tomater, hakket
  • 13. 1 (425 gram) boks svarte oliven, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp quinoa og vann i en kjele. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til quinoaen er mør og vannet er absorbert, ca. 15–20 minutter. Skje over den kokte quinoaen i en stor bolle og sett i kjøleskapet til den er kald, ca. 1 time.
  2. 22. Ha eddik, salt, pepper, sitronsaft og sennep i en blender. Hell i oljen mens du kjører blenderen på høy hastighet til dressingen er tykk.
  3. 33. Tilsett agurk, paprika, rødløk, tomat og oliven i bollen med quinoa. Hell dressingen over og vend forsiktig sammen til alt er jevnt fordelt.