
Quinoasalat med grønnsaker og frisk vinaigrette
Oppdag en deilig quinoa veggie salat toppet med en smakfull zesty vinaigrette. Perfekt for sommermåltidet eller som en lett lunsj. Enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 kopper quinoa
- 2. 4 kopper vann
- 3. 1/4 kopp rødvinseddik
- 4. 2 teskjeer salt
- 5. 1 teskje malt svart pepper
- 6. 1 teskje sitronsaft
- 7. 4 teskjeer Dijon-sennep
- 8. 1 kopp rapsolje
- 9. 2 agurker, skrellet og hakket
- 10. 1 grønn paprika, hakket
- 11. 1/2 rød løk, hakket
- 12. 2 tomater, hakket
- 13. 1 (425 gram) boks svarte oliven, hakket
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp quinoa og vann i en kjele. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til quinoaen er mør og vannet er absorbert, ca. 15–20 minutter. Skje over den kokte quinoaen i en stor bolle og sett i kjøleskapet til den er kald, ca. 1 time.
- 22. Ha eddik, salt, pepper, sitronsaft og sennep i en blender. Hell i oljen mens du kjører blenderen på høy hastighet til dressingen er tykk.
- 33. Tilsett agurk, paprika, rødløk, tomat og oliven i bollen med quinoa. Hell dressingen over og vend forsiktig sammen til alt er jevnt fordelt.