Vegansk meksikansk gryte

Vegansk meksikansk gryte

oppskrift på en smakfull og næringsrik vegan mexicansk gryte, perfekt for en mettende middag. enkel å lage og full av gode smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 5 mellomstore poteter, skrelt og i terninger
  • 2 gulrøtter, hakket
  • 1 stilk selleri, hakket
  • 4 ½ kopper vann
  • 4 terninger grønnsaksbuljong
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 stor løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 spiseskje chilipulver
  • 1 spiseskje spisskummen
  • 1 ½ spiseskje krydret salt
  • 1 (829 gram) boks hominy, drenert
  • 1 (794 gram) boks hakkede tomater med grønne chilipepper
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Legg potetene, gulrøttene og sellerien i en kjele med nok lettsaltet vann til å dekke, og kok opp. Kok i ca. 10 minutter, til de er lett møre. Sil av vannet, og sett til side.
  2. 2Ha 4 1/2 kopper vann og grønnsaksbuljongterninger i en kjele. Kok opp, og kok til buljongterningene er oppløst. Ta av varmen, og sett til side.
  3. 3Varm olivenoljen i en stor gryte. Surr løk og hvitløk til de er møre. Krydre med chilipulver, spisskummen og krydret salt. Bland inn potetene, gulrøttene og sellerien. Kok og rør i ca. 2 minutter, til det er gjennomvarmt. Bland inn vannet og den oppløste buljongterningen, hominy og hakkede tomater med grønne chiles. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 45 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.