
Vegansk meksikansk gryte
oppskrift på en smakfull og næringsrik vegan mexicansk gryte, perfekt for en mettende middag. enkel å lage og full av gode smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 mellomstore poteter, skrelt og i terninger
- 2 gulrøtter, hakket
- 1 stilk selleri, hakket
- 4 ½ kopper vann
- 4 terninger grønnsaksbuljong
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 stor løk, hakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 spiseskje chilipulver
- 1 spiseskje spisskummen
- 1 ½ spiseskje krydret salt
- 1 (829 gram) boks hominy, drenert
- 1 (794 gram) boks hakkede tomater med grønne chilipepper
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene, gulrøttene og sellerien i en kjele med nok lettsaltet vann til å dekke, og kok opp. Kok i ca. 10 minutter, til de er lett møre. Sil av vannet, og sett til side.
- 2Ha 4 1/2 kopper vann og grønnsaksbuljongterninger i en kjele. Kok opp, og kok til buljongterningene er oppløst. Ta av varmen, og sett til side.
- 3Varm olivenoljen i en stor gryte. Surr løk og hvitløk til de er møre. Krydre med chilipulver, spisskummen og krydret salt. Bland inn potetene, gulrøttene og sellerien. Kok og rør i ca. 2 minutter, til det er gjennomvarmt. Bland inn vannet og den oppløste buljongterningen, hominy og hakkede tomater med grønne chiles. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 45 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.