
Potet- og purresuppe (Vichyssoise)
Lær hvordan du lager en deilig potet- og purresuppe, også kjent som vichyssoise. Perfekt for en kremet forrett eller lunsj. Enkle steg for en smakfull suppe.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer smør
- 2. 3 kopper purre, skåret i skiver og vasket
- 3. 4 kopper poteter, skrellet og terninger
- 4. Salt og pepper
- 5. 8 kopper vann
- 6. 2 kopper kremfløte
Fremgangsmåte
- 1I en stor gryte smelter du smør. Tilsett purre og kok over middels varme, rør av og til. Tilsett poteter og krydre med salt og pepper. Hell i vann og la det småkoke. Kok til grønnsakene er møre. Hell 3/4 av suppen i en blender og kjør den glatt. Hell den tilbake i gryten og rør inn fløte. Server varm eller kald.