Hello Fresh Mobile Banner
Potet- og purresuppe (Vichyssoise)

Potet- og purresuppe (Vichyssoise)

Lær hvordan du lager en deilig potet- og purresuppe, også kjent som vichyssoise. Perfekt for en kremet forrett eller lunsj. Enkle steg for en smakfull suppe.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer smør
  • 2. 3 kopper purre, skåret i skiver og vasket
  • 3. 4 kopper poteter, skrellet og terninger
  • 4. Salt og pepper
  • 5. 8 kopper vann
  • 6. 2 kopper kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor gryte smelter du smør. Tilsett purre og kok over middels varme, rør av og til. Tilsett poteter og krydre med salt og pepper. Hell i vann og la det småkoke. Kok til grønnsakene er møre. Hell 3/4 av suppen i en blender og kjør den glatt. Hell den tilbake i gryten og rør inn fløte. Server varm eller kald.