Krydret thailandsk-smakende suppe
utforsk en smakfull oppskrift på en spicy thai-flavored suppe, perfekt for å tilføre varme og krydder til middagen. enkel å lage og full av autentisk thai-smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. En 4-punds frittgående kylling
- Reserverte skjell fra reker, se nedenfor
- 6 vårløk
- 4 fedd hvitløk
- 1 stilk sitrongress, lett knust, eller skallet av 1 sitron
- 1 spiseskje hele svarte pepperkorn
- 1 (2-tommers) bit fersk ingefær, skivet i tykke skiver
- 4 kaffirlimeblader, ferske eller frosne, eller saften og skallet av 1 lime
- 2 serranoskiver, delt på langs
- 1 oppskrift på asiatisk kyllingbuljong
- 1 (15-unse) boks med sopp, drenert og skylt
- 2 lime, saften og skallet
- 4 serranoskiver, delt på langs
- 1 teskje fiskesaus, eller mer etter smak
- 5 kaffirlimeblader, ferske eller frosne, valgfritt
- Kosher-salt
- 1 pund store reker, skrelte og delt på langs i to
- 2 spiseskjeer hakkede ferske korianderblader, pluss mer til pynt
- 1 spiseskje thai-basilikum eller vanlig basilikum
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Til buljongen: Ha alle ingrediensene i en stor kjele og dekk med vann, ca. 2,5 cm over ingrediensene. Kok opp, og skum av eventuelt skum som legger seg på overflaten. Reduser varmen og la det småkoke i 30 minutter. Ta ut kyllingen og spar den til en annen rett; sil av buljongen. Gir 10 til 12 kopper.
- 3Til suppen: Hell den asiatiske kyllingbuljongen i en kjele over middels høy varme. Tilsett sopp, lime, chili, fiskesaus og kaffir-limeblader, hvis du bruker det. Smak til og juster krydderet med salt. Ha i reken og la det småkoke til rekene er gjennomkokte, ca. 5 minutter. Tilsett deretter koriander- og basilikumblader. Smak til og juster krydderet. Server suppen garnert med korianderblader.