Kinesisk and med plommesaus og kinesiske pannekaker
oppskrift på kinesisk and med søt plommesaus og sprø kinesiske pannekaker. enkel å lage og perfekt for en smaksrik middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 kinesiske ender, helst lufttørket (ca. 1,8 kg hver)
- 1/4 kopp risvinseddik
- 1 teskje honning
- 1 kopp plommelikør
- 2 kvister fersk mynte
- 2 skiver appelsinskall, ca. 2,5 cm x 5 cm
- 1 kopp risvinseddik
- 1 kopp plommekompott, oppskrift følger
- 1/2 kopp ande- eller kalvdemi-glace*
- 4 spiseskjeer (2 unse) usaltet smør
- Salt
- Nykvernet pepper
- Chinois-pannekaker, oppskrift følger
- 1/2 kilo Elephant Heart-plommer, delt i to og uten stein
- 1/2 kopp plommelikør
- 1/4 kopp bringebær, blåbær eller ferske solbær
- 1/4 kopp mel
- En klype salt
- 1 egg
- 1 spiseskje sesamolje
- 1/2 kopp melk
- 2 teskjeer finhakket fersk ingefær
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 vårløk, tynnsnittet
- 1 teskje usaltet smør
- 6 små vårløker, delt i to
Fremgangsmåte
- 1Forbered andkrokene. Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Bland ¼ kopp riseddik med honningen og pensle andekjøttet med denne blandingen.
- 2Plasser andekjøttet i en stekepanne og stek det i omtrent 30 minutter. Ta det ut av ovnen og hell av det oppsamlede fettet. Gi andekjøttet en kvart sving, og sett det inn igjen i ovnen. Gjenta denne prosessen i omtrent 1 ½ time, eller til andekjøttet er mørk gyllenbrunt på alle sider. Husk å helle av det utkjørte fettet hver gang du snur det. Når andekjøttet er ferdig kokt, overfør det til en annen panne og la det hvile slik at fettet fortsetter å renne ut fra innsiden.
- 3I mellomtiden, i en kjele, reduser plommesaften med myntekvister og appelsinskall til en glasur. Tilsett eddiken og reduser den med to tredjedeler. Tilsett plommepuréen og reduser den til halvparten, til smaken er ganske intens. Tilsett demi-glace og fortsett å redusere blandingen til halvparten, eller til den er litt tykkere og smaker deilig. Visp inn smøret litt etter litt over svak varme. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. Sil sausen og hold den varm.
- 4Fjern bryst- og lårstykkene fra andekjøttet. Legg dem på en grill eller under en grillelement eller salamander til skinnet er sprøtt.
- 5Skjær andebrystene i skiver. Skille lår og lårstykker; anrett halvparten av andekjøttet pent på hver tallerken. Saus andekjøttet med plommesausen. Pynt hver tallerken med en vårløkfylt Chinois-pannekake.
- 6Legg plommer, vin og bær i en liten kjele, kok opp og la det småkoke til plommene er myke, ca. 15 minutter. Mos blandingen i en blender eller food processor og sil den gjennom en fin sil over i en ren kjele. Kok opp og reduser til 1 kopp. Sett til side.
- 7I en liten bolle, bland mel, salt, egg og sesamolje. Visp inn melken, og sil deretter blandingen over i en annen bolle hvis det er nødvendig, for å unngå klumper. (Røren skal ha konsistens som tykk krem). Hvis røren er for tykk, tilsett vann, en spiseskje om gangen, til ønsket konsistens er oppnådd.
- 8Rør inn ingefær, hvitløk og vårløk.
- 9Varm smøret i en non-stick pannekakepanne over middels varme. Ha i 2 spiseskjeer av røren, og vri pannen slik at røren dekker bunnen jevnt. Stek pannekaken over høy varme til den er gyllenbrun. Vend den og stek den andre siden. Ta den ut av pannen og hold den varm. Gjenta til all røren er brukt.
- 10Del hver pannekake i to, legg en vårløk på hver, og rull dem sammen til en kjegleform.