Grønn mango chutney

Grønn mango chutney

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull grønn mango chutney med vår enkle oppskrift. Perfekt til både hverdagsmat og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje vegetabilsk olje, pluss 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 1 løk, finhakket i små terninger
  • 2 jalapeños, frøet og hakket i terninger
  • 1/2 teskje hele spisskummenfrø
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 1 teskje malt kanel
  • 1 teskje malt koriander
  • 4 grønne mangoer, skrellet, kjernet og skåret i skiver
  • 2 lime, saften av
  • 1/4 kopp risvinseddik
  • 2 spiseskjeer ingefær, finhakket
  • 1 kopp Demerarasukker

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en kjele og sautér løk i 4 minutter. Tilsett jalapeños og spisskummenfrø, og sautér til det dufter godt. Tilsett nellik, kanel og koriander. Når det dufter, tilsett mangoene. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke til mangoene er myke. Tilsett limesaft, risvineddik, 1/4 kopp vegetabilsk olje, finhakket ingefær og Demerarasukker, og kok opp igjen. Reduser varmen og la det småkoke i 1 time, rør av og til, til chutneyen er tykk. Hell den på varme, steriliserte glass og forsegling når den er avkjølt.