Søtpotet- og pulled pork-salat
Lær hvordan du lager en smakfull søtpotet og pulled pork salat. Perfekt for en lett og mettende hovedrett med friske ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Svineknoke
- 4 søtpoteter, mellomstore, kuttet i 2,5 cm terninger
- 170 gram pulled barbecue-svinekjøtt
- 2 grillede maiskolber, avskåret fra kornet
- 2 ss koriander, grovhakket
- 2 vårløk, hakket, kun den grønne delen
- 1/2 kopp rødløk, hakket
- Queso Fresca
- 1 ½ kopp din favoritt-barbecue-saus
- 1/4 kopp risvineddik
- 1/2 kopp vann
- 1 ts spisskummen
- 1 ss chipotle-pepper i adobo, finhakket
- Salt og pepper
- 1 stor hvit løk
- 1/2 kopp kulturmelk
- 1 kopp mel
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Krydre en svinebog med barbecue-krydder. La den stå i en time. Røyk svinebogen i omtrent 4 timer eller til den har en indre temperatur på 160 grader. Avkjøl og riv kjøttet i hånden. Sett til side til du skal lage salat.
- 2Skrell, kutt og krydre søtpotetene med salt, pepper og vegetabilsk olje. Stek søtpotetene i en ovn på 190 grader til de er brune og møre (ca. 30 minutter). La dem avkjøle til romtemperatur. Stek maiskolben i en ovn på 190 grader til den er lett brunet. Avkjøl og skjær av kornet.
- 3Barbecue-vinaigrette: Visp alle ingrediensene sammen.
- 4Friterte smørmelk-løkker: Bløtlegg løkene i smørmelk i en halv time. Bland mel med salt og pepper. Sil av løkene og vend dem i melet. Friter løkene i vegetabilsk olje til de er sprø og gyldne. Bruk de friterte løkene til pynt.
- 5Bland alle ingrediensene sammen, smak til og juster krydderet. Pynt med queso fresco og de friterte løkene. Server umiddelbart.