Rajas med ost
Lær hvordan du lager rajas con queso, en klassisk meksikansk forrett med røykt paprika og ost. Enkelt å lage, perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 5 eller 6 ferske poblano-chili
- 3 spiseskjeer maisolje
- 2 store løk, delt i to og skåret i ca. 1/4 tommers skiver
- 1 (16-unse) beholder rømme
- Kyllingbuljonggranulater, etter smak
- 1 1/2 kopper Oaxaca- eller mozzarellaost, skåret i små terninger
Fremgangsmåte
- 1Røstek chiliene over åpen flamme eller på en takke til de er svarte, men ikke brente. Pakk chiliene inn i et kjøkkenhåndkle og legg dem i en plastpose i omtrent 10 minutter. Ta ut chiliene og bruk et kjøkkenhåndkle til å gni av skinnet. Chiliene skal være faste. Skjær dem i 1/2-tommers strimler, og kast alle frøene og ribbene. Skyll dem ikke. Varm opp oljen i en stor panne på middels varme. Tilsett chiliene og løken samtidig. Rør ofte. Når alt er mykt, tilsett rømme og kyllingbuljongterninger etter smak. Når kremen er varm, slukk for varmen og rør inn osten. Dekk umiddelbart til. Nyt med varme tortillalefser og hvit ris.