Skåret squash og tomatpasta
en enkel og smakfull oppskrift på shaved squash og tomat pasta, perfekt for en rask og sunn middag i sommermånedene
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 340 gram mezzi rigatoni eller annen kort pasta
- 1 fedd hvitløk
- 1 liten gul squash
- 900 gram assorterte heirloom-tomater, hakket
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å dryppe over
- 1 bunt basilikum, blader hakket
- Nykvernet pepper
- 1/4 kopp revet grana padano eller parmesanost, pluss mer til topping
- 115 gram fersk mozzarella (vanlig eller røkt), grovhakket
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pasta og hvitløk, og kok som det står på pastaens emballasje; sett til side en kopp av kokevannet, og sil av pastaen.
- 2I mellomtiden, skjær squashen i tynne skiver på den brede siden av et rivjern (eller bruk en mandolin). Bland squash, tomater, olivenolje og basilikum i en stor bolle; tilsett 1 teskje salt og pepper etter smak.
- 3Mos den kokte hvitløken med den flate siden av en kokkekniv; tilsett den i bollen sammen med pastaen, grana padano og mozzarella. Vend godt sammen, og tilsett det reserverte kokevannet etter behov for å fukte. Smak til med salt og pepper.
- 4Fordel i serveringsboller; drypp over olivenolje og topp med mer grana padano.
- 5Fotografert av Justin Walker