Vaniljeis
Lær hvordan du lager deilig hjemmelaget vaniljeis med en enkel oppskrift. Perfekt for varme sommerdager og enkel dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 4 kopper halvhavrefløte
- 4 kopper kremfløte
- 1 vaniljestang, delt på langs
- 18 store eggeplommer
- 1 ½ kopper sukker
Fremgangsmåte
- 1Sett en stor blandingsbolle i fryseren for å avkjøle. I en kjele over middels varme, varm opp halvt og halvt, fløte og vaniljestang til det småkoker, rør av og til for å unngå at blandingen brenner seg fast eller setter seg i bunnen av kjelen. I en bolle, visp sammen eggeplommer og sukker. Når fløteblandingen når en rask småkoking, slå av varmen – la den ikke koke! I en tynn stråle, visp inn halvparten av den varme blandingen i eggeplommene. Deretter heller du egge- og fløteblandingen tilbake i kjelen med resten av fløteblandingen. Kok opp over middels varme, rør kontinuerlig med en tresleiv. Ved 160 grader vil blandingen slippe ut en damp. Når den når 180 grader, vil den ha tyknet og blitt kremete, som eggekrem. Hvis du ikke har et termometer, kan du teste det ved å dyppe en tresleiv i blandingen. Dra fingeren langs baksiden av skjeen. Hvis streken forblir klar, er blandingen ferdig; hvis kantene blir uklare, er den ikke helt tykk nok ennå. Når den er klar, fjern den raskt fra varmen. I mellomtiden, ta bollen ut av fryseren, legg 4 neve isbiter i bunnen, og fyll på med kaldt vann til det dekker. Plasser en mindre bolle i isvannet.
- 2Sil fløteblandingen gjennom en fin sil for å fjerne vaniljestangbitene, over i en mindre bolle. Avkjøl i 3 timer, og frys deretter i henhold til instruksjonene for din iskremmaskin.