Tørket kjøtt

Tørket kjøtt

Lær hvordan du lager deilig beef jerky hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt snacks til tur, trening eller helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 360 minutter
Porsjoner: 10
forrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje løkpulver
  • 3 pund topprund London Broil, trimmet for fett
  • 3 spiseskjeer salt
  • 2 spiseskjeer grovkvernet svart pepper
  • 1 spiseskje hvitløkpulver

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt kjøttet i strimler litt mindre enn 1/4 tomme tykke. Legg strimlene i en grunn skål. Bland salt, pepper, hvitløkspulver og løkpulver i en liten bolle. Gni krydderblandingen inn i strimlene. Dekk løst med plastfolie, og mariner i 48 timer i kjøleskapet. Fjern en rist fra ovnen. Forvarm ovnen til 115 grader. Ta strimlene ut av marinaden og legg dem direkte på ovnsristen slik at luft kan sirkulere rundt dem. Dekk bunnen av ovnen med aluminiumsfolie for å fange opp drypp. Sett risten i ovnen, og la den stå delvis åpen for å opprettholde en konstant temperatur på 110 til 115 grader. La tørkingen av kjøttet vare til det er godt tørt, 6 til 8 timer.
  2. 2Merk: USDA anbefaler å koke storfekjøttjervy ved 160 grader de første 4 timene, og deretter redusere temperaturen til 130 grader under tørkeprosessen.