Grunnleggende kyllingkraft

Grunnleggende kyllingkraft

lær hvordan du lager en enkel og smakfull kyllingbuljong hjemme med vår grunnleggende oppskrift. perfekt som utgangspunkt for supper og sauser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund kyllinglår og -lår med skinn fjernet
  • Extra virgin olivenolje
  • 1 stor løk, kuttet i 1-tommers terninger
  • 2 stilker selleri, kuttet i 1-tommers terninger
  • 2 gulrøtter, skrellet og kuttet i 1-tommers terninger
  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 2 laurbærblad
  • 10 kvister timian

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  3. 3Legg kyllinglår og -lår på et stekebrett. Lett påfør olje og stek til de er gylne, ca. 35 til 45 minutter.
  4. 4Smør en stor, dyp kjele lett med olivenolje. Tilsett løk, selleri, gulrøtter og hvitløk i kjelen og varm opp til middels høy varme. Kok grønnsakene under omrøring ofte til de begynner å bli myke og er svært aromatiske, ca. 8 til 10 minutter.
  5. 5Ta kyllingen ut av ovnen og legg den i kjelen med grønnsakene sammen med laurbærblad og timian. Fyll kjelen med vann. Sett kjelen på en kokeplate på høy varme. Kok opp og skru ned til lavere varme for å la det småkoke. Etter hvert vil det dannes et grått skum på toppen av vannet. Skum og fett fjernes forsiktig fra toppen. La det småkoke i 2 ½ til 3 timer. Fyll på med vann etter behov når det fordampes.
  6. 6Sil kraften og kast kylling og grønnsaker. Oppbevar kraften i små beholdere; plastpint- og kvartbeholdere fra kinesisk take-away er perfekte! Resirkuler! Hvis du ikke skal bruke den med en gang, frys den ned til senere bruk!