
Grunnleggende kyllingkraft
lær hvordan du lager en enkel og smakfull kyllingbuljong hjemme med vår grunnleggende oppskrift. perfekt som utgangspunkt for supper og sauser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund kyllinglår og -lår med skinn fjernet
- Extra virgin olivenolje
- 1 stor løk, kuttet i 1-tommers terninger
- 2 stilker selleri, kuttet i 1-tommers terninger
- 2 gulrøtter, skrellet og kuttet i 1-tommers terninger
- 3 fedd hvitløk, knust
- 2 laurbærblad
- 10 kvister timian
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 3Legg kyllinglår og -lår på et stekebrett. Lett påfør olje og stek til de er gylne, ca. 35 til 45 minutter.
- 4Smør en stor, dyp kjele lett med olivenolje. Tilsett løk, selleri, gulrøtter og hvitløk i kjelen og varm opp til middels høy varme. Kok grønnsakene under omrøring ofte til de begynner å bli myke og er svært aromatiske, ca. 8 til 10 minutter.
- 5Ta kyllingen ut av ovnen og legg den i kjelen med grønnsakene sammen med laurbærblad og timian. Fyll kjelen med vann. Sett kjelen på en kokeplate på høy varme. Kok opp og skru ned til lavere varme for å la det småkoke. Etter hvert vil det dannes et grått skum på toppen av vannet. Skum og fett fjernes forsiktig fra toppen. La det småkoke i 2 ½ til 3 timer. Fyll på med vann etter behov når det fordampes.
- 6Sil kraften og kast kylling og grønnsaker. Oppbevar kraften i små beholdere; plastpint- og kvartbeholdere fra kinesisk take-away er perfekte! Resirkuler! Hvis du ikke skal bruke den med en gang, frys den ned til senere bruk!