
Ølpanerte asparges
Lær hvordan du lager sprø beer-battered asparges med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks, klar på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp majones
- 3 spiseskjeer kapers, avrent
- 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk
- 2 spiseskjeer finhakket frisk estragon
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1 teskje sitronzest
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 teskje hot sauce, for eksempel Tabasco, valgfritt
- 1 kopp selvhevende mel
- 1/4 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1 kopp øl, for eksempel amber ale, romtemperert
- Vegetabilsk olje, til steking
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2450 gram tynne asparges, trimmed til 13 cm lengde, eller en blanding av 225 gram asparges og 225 gram gul eller grønn squash, squash trimmet og kuttet i dype diagonale skiver på 1/3 tomme, tørket forsiktig.
- 3Til sausen: Visp majones, kapers, gressløk, estragon, sitronsaft, sennep, sitrusskall og hvitløk i en liten bolle. Tilsett 1/4 teskje hot sauce, eller mer, etter smak. Sausen kan lages 1 dag i forveien, dekkes til og oppbevares i kjøleskapet.
- 4Til aspargesen: Visp mel, salt og pepper i en middels stor bolle. Rør inn øl i melblandingen til den er jevn.
- 5Hell nok vegetabilsk olje i en stor, bred gryte til en dybde på 7,5 cm. Fest et dypfrysetermometer på siden av gryten. Varm opp oljen på middels høy varme til temperaturen når mellom 177°C og 182°C.
- 6Dypp aspargesen, i porsjoner, i ølbateringen, og la overflødig batteri renne av. Slipp aspargesen forsiktig i den varme oljen, i porsjoner, og stek til batteriet er dypt gyllent og aspargesen er sprø og møre, ca. 2 til 2 1/2 minutter per porsjon. Juster varmen etter behov for å opprettholde riktig temperatur. Bruk en hullsleiv til å overføre aspargesen til tørkepapir for å renne av.
- 7Umiddelbart legg aspargesen på et serveringsfat. Plasser en skål med dippesaus ved siden av, og server mens aspargesen fortsatt er varm.