Hello Fresh Mobile Banner
Ølpanerte asparges

Ølpanerte asparges

Lær hvordan du lager sprø beer-battered asparges med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks, klar på kort tid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp majones
  • 3 spiseskjeer kapers, avrent
  • 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk
  • 2 spiseskjeer finhakket frisk estragon
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 1 teskje sitronzest
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4 teskje hot sauce, for eksempel Tabasco, valgfritt
  • 1 kopp selvhevende mel
  • 1/4 teskje kosher-salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 kopp øl, for eksempel amber ale, romtemperert
  • Vegetabilsk olje, til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2450 gram tynne asparges, trimmed til 13 cm lengde, eller en blanding av 225 gram asparges og 225 gram gul eller grønn squash, squash trimmet og kuttet i dype diagonale skiver på 1/3 tomme, tørket forsiktig.
  3. 3Til sausen: Visp majones, kapers, gressløk, estragon, sitronsaft, sennep, sitrusskall og hvitløk i en liten bolle. Tilsett 1/4 teskje hot sauce, eller mer, etter smak. Sausen kan lages 1 dag i forveien, dekkes til og oppbevares i kjøleskapet.
  4. 4Til aspargesen: Visp mel, salt og pepper i en middels stor bolle. Rør inn øl i melblandingen til den er jevn.
  5. 5Hell nok vegetabilsk olje i en stor, bred gryte til en dybde på 7,5 cm. Fest et dypfrysetermometer på siden av gryten. Varm opp oljen på middels høy varme til temperaturen når mellom 177°C og 182°C.
  6. 6Dypp aspargesen, i porsjoner, i ølbateringen, og la overflødig batteri renne av. Slipp aspargesen forsiktig i den varme oljen, i porsjoner, og stek til batteriet er dypt gyllent og aspargesen er sprø og møre, ca. 2 til 2 1/2 minutter per porsjon. Juster varmen etter behov for å opprettholde riktig temperatur. Bruk en hullsleiv til å overføre aspargesen til tørkepapir for å renne av.
  7. 7Umiddelbart legg aspargesen på et serveringsfat. Plasser en skål med dippesaus ved siden av, og server mens aspargesen fortsatt er varm.