
Pepita-omsluttet Cheddar Jack Southwest Kylling Mac
oppskrift på smakfull sørvest-inspirert kyllingmac med pepitas og cheddar jack ost. enkel å lage og perfekt for middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund tørre alfabete pasta nudler
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1/2 kopp finhakket hvit løk
- 1/4 kopp finhakket rød paprika
- 1 spiseskje finhakket jalapeño, frø og membran fjernet
- 2 kopper kokt, revet rotisseriekylling
- 3 spiseskjeer finhakket frisk koriander
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 1 (400 grams) boks med tomater med grønne chili, mild variant
- 1/2 kopp smør (1 stang)
- 1/2 kopp hvetemel
- 1 teskje salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 5 kopper helmelk
- 2 1/2 kopper revet medium Cheddar
- 2 1/2 kopper revet Monterey Jack
- 1/2 kopp revet røkt Cheddar
- 1/2 kopp kremost, myknet
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
- 1 kopp panko brødsmuler
- 1 kopp grovt malt, saltet gresskarkjerner (pepitas)
Fremgangsmåte
- 1Fyll en stor kjele med vann og kok opp. Tilsett tørr makaroni av typen elbow og kok i ca. 10 minutter eller til det er al dente. Sil av vannet og sett til side.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 3Varm opp olivenolje i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, paprika og jalapeño. Sauter i 4 til 5 minutter eller til grønnsakene er møre. Tilsett kylling, koriander, salt, spisskummen, pepper og tomater; sautér i ytterligere 3 til 4 minutter. Fjern fra varmen og sett til side.
- 4I en separat stor kjele over middels varme, smelt smør. Fjern fra varmen og visp inn mel, salt og pepper til en jevn røre. Sett tilbake på middels høy varme, og visp sakte inn melk mens du lar det koke opp under kontinuerlig visping. Reduser varmen og rør inn cheddar, Monterey Jack, røkt cheddar og kremost til det er smeltet og glatt.
- 5Rør inn de kokte makaronien og kyllingblandingen. Hell mac and cheese-blandingen i en smurt ildfast form på 3 liter. I en middels bolle, bland det smeltede smøret og brødsmulene. Vend godt slik at det blir dekket, og strø brødsmuler og pepitas over toppen av mac and cheese. Stek i 20 til 25 minutter, eller til osten bobler og brødsmulene er gyldne.
- 6Nyt!