
Kald stekt indrefilet av storfe med knust pepperkledning
oppskrift på kald roast av oksefilet med sprø pepperkryddring. perfekt for sommermåltider eller som forrett. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss svart pepperkorn, grovkvernet
- 2 ts tørkede grønne pepperkorn, grovkvernet
- 1 ts hvite pepperkorn, grovkvernet
- 1 ts grovt salt
- 1 utbenet storfefilét på 3 til 3 ½ pund, bundet, romtemperert
- Persillekvaster til pynt, om ønskelig
- Rømme- og pepperrotssaus, som tilbehør, oppskrift følger
- 1 kopp rømme
- 3 ts pepperrot
- Salt og pepper
- Paprika
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 500 grader F.
- 2I en liten bolle, bland sammen svart pepper, grønn pepper, hvit pepper og salt. Gni kjøttet inn med pepper- og saltsmøringen. Brun kjøttet i en varm stekepanne til det er jevnt brunt over hele overflaten. Hvis indrefileten er for stor til stekepannen, del den i to. I en oljet stekeplate, stek fileten midt i ovnen i 20 til 25 minutter, eller til en kjøtttermometer viser 130 grader F for medium-rare kjøtt, og la den avkjøle til romtemperatur.
- 3Fileten kan stekes to dager i forveien og oppbevares innpakket og avkjølt. Skjær fileten i tynne skiver på tvers, legg dem på et skjærebrett eller fat, og pynt med persille. Server storfekjøttet med rømme-hvitløksaus.
- 4Bland alle ingrediensene. Avkjøl.