Kald stekt indrefilet av storfe med knust pepperkledning

Kald stekt indrefilet av storfe med knust pepperkledning

oppskrift på kald roast av oksefilet med sprø pepperkryddring. perfekt for sommermåltider eller som forrett. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss svart pepperkorn, grovkvernet
  • 2 ts tørkede grønne pepperkorn, grovkvernet
  • 1 ts hvite pepperkorn, grovkvernet
  • 1 ts grovt salt
  • 1 utbenet storfefilét på 3 til 3 ½ pund, bundet, romtemperert
  • Persillekvaster til pynt, om ønskelig
  • Rømme- og pepperrotssaus, som tilbehør, oppskrift følger
  • 1 kopp rømme
  • 3 ts pepperrot
  • Salt og pepper
  • Paprika

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 500 grader F.
  2. 2I en liten bolle, bland sammen svart pepper, grønn pepper, hvit pepper og salt. Gni kjøttet inn med pepper- og saltsmøringen. Brun kjøttet i en varm stekepanne til det er jevnt brunt over hele overflaten. Hvis indrefileten er for stor til stekepannen, del den i to. I en oljet stekeplate, stek fileten midt i ovnen i 20 til 25 minutter, eller til en kjøtttermometer viser 130 grader F for medium-rare kjøtt, og la den avkjøle til romtemperatur.
  3. 3Fileten kan stekes to dager i forveien og oppbevares innpakket og avkjølt. Skjær fileten i tynne skiver på tvers, legg dem på et skjærebrett eller fat, og pynt med persille. Server storfekjøttet med rømme-hvitløksaus.
  4. 4Bland alle ingrediensene. Avkjøl.