Hello Fresh Mobile Banner
Kale- og ostetamales

Kale- og ostetamales

oppskrift på deilige kale og cheese tamales, perfekte som forrett eller hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 ss smør
  • 1/2 stor hvit løk, hakket
  • 1 stor fedd hvitløk, finhakket
  • 1 zucchini, terninger
  • 4 blader grønnkål, stilker fjernet og hakket
  • 1/3 kopp grønnsaksbuljong
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 kopper revet Oaxaca-ost eller mozzarellaost
  • 2 kopper masa harina
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/4 kopp vegetabilsk fettstoff
  • 2 kopper grønnsaksbuljong, varm
  • 3/4 teskje kosher-salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 24 maisblader, bløtlagt til de er myke og tørket, pluss mer til å legge i damperen

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For fyllet: Smelt smøret i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk og zucchini, og stek til løken er myk, omtrent 4 minutter. Tilsett grønnkål og stek i 1 minutt. Hell i grønnsaksbuljong, dekk til og kok til grønnkålen er visnet, omtrent 6 minutter. Fjern lokket og la det småkoke til nesten all væsken har fordampet, ca. 2 minutter. Slå av varmen og la det avkjøle litt. Krydre med litt salt og pepper. Rør inn osten til den er smeltet.
  3. 3For masaen: Bland masa og bakepulver i en stor bolle. Tilsett vegetabilsk fett og bland med en elektrisk mikser til det får en grov mel-aktig konsistens. Hell i grønnsaksbuljongen og bland til deigen samler seg (deigen skal være fuktig). Bland inn salt og pepper for hånd.
  4. 4For å montere tamalene: Legg et maisblad med den rynkede siden ned på en arbeidsflate, og fordel 2 til 3 spiseskjeer med masa på maisbladet. Deretter legger du en teskje med grønnkålfyll oppå masaen. Brett de større sidene inn, og brett den spisse tuppen opp over tamalen. Gjenta med resten av maisbladene, fyllet og masaen.
  5. 5For å dampe: Plasser en mynt i bunnen av en kjele og fyll med 2,5 til 5 cm vann. Sørg for at dampristen ikke er nedsenket i vannet. Legg noen ekstra maisblader i bunnen av dampristen og stable tamalene med den utvendige enden opp. Topp med flere maisblader og dekk med et fuktig håndkle. Kok opp vannet og la det småkoke til masaen ikke lenger fester seg til bladene, 30 til 40 minutter.
  6. 6Kokketips: Mynten vil riste under koking. Hvis den slutter å riste, har alt vannet fordampet, og du må tilsette mer.