
Langtidsstekt lammelår innpakket i pergament med hvitløk og urter
oppskrift på sakte stekt lammelår innpakket i bakepapir med hvitløk og urter, perfekt for en smakfull og saftig hovedrett
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 260 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 lammelår, 3,2 til 3,6 kg, med bein, trimmet for fett
- 8 store hvitløksfedd, skivet
- 6 kvister rosmarin, brutt i 5 cm lange biter
- 1/3 kopp ekstra jomfrolivolje
- 2 sitroner, presset
- Salt og grovmalt svart pepper
- 1/2 kopp hakkede timian- og persilleblader, blandet
Fremgangsmåte
- 1Legg et par store ark med pergamentpapir på en arbeidsflate. Plasser lammelåret oppå pergamentet og lag små kutt over hele kjøttet. Stikk hvitløk og rosmarin inn i kuttåpningene, slik at rosmarinen stikker ut litt og stikker kjøttet. Visp sammen extra-virgin olivenolje og sitronsaft i en liten bolle, og gni det inn i hele lammet. Krydre rikelig med salt og pepper etter smak, og gni deretter lammet med timian og persille. Dekk lammelåret med et annet ark pergamentpapir, og brett de nederste delene opp for å møte det øverste, slik at det dannes en pakke. Fest med kjøkkenstrikk og la det marinere i kjøleskapet i 3 til 4 timer.
- 2Forvarm ovnen til 150 grader Celsius. Legg lammelåret i en stekepanne, og la benet hvile på et hjørne av pannen for å la saftene renne ned under kjøttet mens det stekes. Stek lammelåret i 3 timer, ta det deretter ut av ovnen og la det hvile i en halv time. Pakk det opp og skjær ut to tredjedeler av kjøttet. Anrett lammesteken på et serveringsfat og øs over stekesjyen. Når du har tatt ut lammesteken, skru ovnen opp til 190 grader Celsius for å steke ferdig andre forberedte retter, som for eksempel fylt paprika med lam og aubergine.
- 3Server stekt lam med myntesaus, ovnsbakte tomater og asparges ved siden av, hvis ønskelig.
- 4Etter at hovedretten er oppskåret, skjær resten av kjøttet i 1,3 cm tykke skiver. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.