Nordvestpassasjen Pizza (Karré Brandade Pizza)

Nordvestpassasjen Pizza (Karré Brandade Pizza)

oppskriften på northwest passage pizza med curry brandade gir en spennende vri på pizzaen. lær hvordan du lager denne unike retten steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper varmt vann, mellom 37 og 46 grader Celsius, målt med et sukkertermometer (hvis det er varmere, vil det drepe gjæren – en økologisk hevemiddel; for kaldt, og gjæren vil ikke bli aktivert)
  • 1 spiseskje salt
  • 1 spiseskje sukker
  • 4 kopper hvetemel, pluss litt ekstra til deigen
  • 1/4 kopp maismel, til pizzasteiner
  • 1 spiseskje rapsolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 liten løk, finhakket
  • 900 gram halibutfilet
  • Salt og pepper
  • 6 mellomstore poteter (ca. 1,1 til 1,4 kg), skrellet, kokt, godt drenert og most
  • 170 gram røkt norsk laks, i flak
  • 3/4 teskje karri pulver
  • 1 mellomstor rød løk, skivet tynt med en mandolin
  • 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Løs opp salt, sukker og gjær i det varme vannet, og la gjæren heve. ("Heving" av gjæren er å teste den for livskraft. Den vil danne et skum som ligner øverste laget på en øl. Hvis den ikke hever, er gjæren død og bør kastes.) Heving tar omtrent 15 minutter. Ha melet i en kjøkkenmaskin utstyrt med en deigkrok, og hell sakte den hevede gjærblandingen gjennom matingsrøret med maskinen i gang, til deigen samler seg og blir en sammenhengende masse. Overfør deigen til en melet arbeidsflate, og elt i ca. 5 minutter. Legg deigen i en bolle, dekk med et rent kjøkkenhåndkle, og la deigen heve til den omtrent dobler i størrelse. (Dette tar ca. 30 minutter til en time). Deigen har hevet nok hvis du lager en fordypning med fingeren, og den ikke springer tilbake. Slå deigen ned og del den i 6 like store boller. Dekk med et håndkle og la den heve igjen. (Å la deigen heve en gang til gir den en finere tekstur.) Merk: Den vil ikke heve like mye andre gangen.
  2. 2Mens deigen hever, forbered pizzafyllet. Varm 1 spiseskje olje i en stor stekepanne på middels høy varme, og stek hvitløk og løk til løken begynner å bli gjennomsiktig. Krydre halibutfiletene med salt og pepper, og stek dem på hver side, uten å røre for mye i det første minuttet for å la smakene integreres i fiskens overflate. Fortsett å koke til fisken flaker seg, omtrent 6 til 8 minutter til, og la den hvile. Flak fisken i barger og vend inn i potetstappen.
  3. 3Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit). På en melet overflate, strekk ut deigen til seks ovaler på ca. 15 cm x 20 cm, og strø maisenna over begge sider av deigen. (Deigen vil bli delvis stekt på begge sider på komfyren før du legger på fyllet.) I en tungbunnet, 30 cm stor stekepanne med lokk, varm opp litt olje på middels varme. (Rull oljen rundt for å dekke hele innsiden av pannen.) Overfør hver deigoval til pannen, og la den steke lett på den ene siden før du snur den med tang. Når begge sider av hver oval er delvis stekt på denne måten, overfør dem til en pizzastein. Fordel potet- og fiskeblandingen i midten av den nå ristet deigen, og spre den jevnt utover. Stek i ovnen i ca. 10 minutter, til tuppene av potetstappen begynner å bli gyldne.
  4. 4Ta ut fra ovnen og dryss over laks, currypulver, rødløk og gressløk.