
Ristet aubergine
Lær hvordan du lager perfekt bakt aubergine med denne enkle oppskriften. Ideell som forrett eller sidesrett, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 3/4 pund aubergine
- 3 spiseskjeer tahini
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 1 til 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1 teskje cayennepepper
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen med grillfunksjon. Legg auberginen på et stekebrett og grill, snu den av og til, til den er svartet over hele og myk, omtrent 40 minutter. Sett til side for å avkjøle.
- 2Når den er kald nok til å håndtere, skrell auberginen og hakk den grovt, og spar på væsken. Overfør til en stor bolle. Bland inn de resterende ingrediensene og smak til med salt og pepper. Server avkjølt eller romtemperert, med pitabrød i trekanter.
- 3Variasjon: Lag hummus ved å erstatte de hermetiske kikerter med auberginen.