Bønner med brente ender

Bønner med brente ender

oppdag hvordan du lager deilige pinto beans med sprø brente ender. enkel oppskrift for en smakfull hovedrett, perfekt for helgen eller hverdagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss canolaolje
  • 8 unser dobbeltrøkt slab bacon, kuttet i små terninger
  • 1 middels stor gulrot, revet på store hull av en rivjern
  • 1 middels stor spansk løk, kuttet i små terninger
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • To bokser á 15 unser pintobønner, drenert, skylt godt og drenert igjen
  • 2 kopper Bobby Flay's Mesa Barbecue-saus, oppskrift følger, eller din favoritt BBQ-saus
  • 1 til 2 kopper hjemmelaget kyllingkraft eller lavsaltet hermetikkbuljong, pluss mer om nødvendig
  • 1/4 kopp kløverhonning
  • 3 ss lyst brunt sukker
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • Noen kopper brente ender fra røkt, krydret, Texas-stil brisket, oppskrift følger
  • En håndfull ferske persilleblader, revet i biter
  • 2 ss (1/4 pinne) smør
  • 1/2 middels stor rød løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 6 plommetomater, grovhakket
  • 1/4 kopp ketchup
  • 3 ss mørk melasse
  • 2 ss Dijon-sennep
  • 2 ss mørkt brunt sukker
  • 1 ss honning
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ss ancho chili-pulver*
  • 1 ss pasilla chili-pulver*
  • 1 ss paprika
  • 1 ss Worcestershire-saus
  • 3 ss ancho chili-pulver
  • 2 ss kosher-salt
  • 1 ss allehånde, malt
  • 1 ss sellerifrø
  • 1 ss korianderfrø, malt
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss sennepsfrø, malt
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss røkt spansk paprika
  • 1 ss nykvernet svart pepper
  • En brisket på 8 til 10 pund, uten å trimme
  • 3 kopper eik- eller pekannøttetreflis, eller 6 store biter, bløtlagt i kaldt vann i minst 1 time og opptil 4 timer
  • 2 kopper eplejuice (i en sprayflaske)

Fremgangsmåte

  1. 1Legg kanolaolje og bacon i en middels stor støpejerns- eller emaljert støpejernsgryte over middels varme. Kok til det er sprøtt. Tilsett gulrøtter og løk i pannen og kok til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og kok i ca. 1 minutt. Tilsett bønner, BBQ-saus, 1 kopp kraft, honning og brunt sukker, og bland forsiktig for å blande alt. Krydre med salt og pepper. Dekk til og la småkoke i ca. 20 minutter. Sjekk om blandingen er tørr, og hvis den er det, tilsett litt mer kraft. Fortsett å småkoke til den er litt tykkere, ca. 15 minutter. Rør inn de brente endene. Pynt med persille på toppen og la det stå i 10 minutter før servering.
  2. 2I en stor kjele over middels varme, smelt smør og surr løk og hvitløk til de er gjennomsiktige, ca. 3 minutter. Tilsett tomatene og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett de resterende ingrediensene og la det småkoke i 20 minutter.
  3. 3Kjør blandingen i en food processor til den er jevnt most, hell den over i en bolle, og la den avkjøle til romtemperatur. Kan oppbevares i kjøleskap i opptil 1 uke eller fryses.
  4. 4Bland alle krydderne i en bolle. Gni rikelig inn hele brisketen med krydderne, pakk den tett inn i plastfolie og oppbevar i kjøleskapet i minst 4 timer og opptil 24 timer. Ta brisketen ut av kjøleskapet 1 time før du begynner røykeprosessen for å ta av kulden, og fjern plastfolien.
  5. 5Sett røykeovnen din i gang på 110 grader Celsius (225 grader Fahrenheit) med hardwood-kull og noen nevevåte treflis. Denne temperaturen bør opprettholdes gjennom hele røykeprosessen. (Hvis du bruker grill: Sett opp grillen for indirekte varme, legg kullene på den ene siden av grillen og fordel treflisene på toppen. Oppretthold temperaturen på 110 grader Celsius (225 grader Fahrenheit) under hele røykeprosessen, og tilsett flis etter behov til du pakker brisketen inn i folie.)
  6. 6Plasser brisketen med fett-siden opp på røykegrillen og lukk lokket for den lange røykeprosessen.
  7. 7Åpne grillen hver time eller to og spray brisketen rikelig med eplejuice for å forhindre at kjøttet tørker ut. Hold også eplejuice i vannpannen hvis du bruker en vannrøyker.
  8. 8Når den indre temperaturen når 74-77 grader Celsius (165-170 grader Fahrenheit), etter ca. 4 timer, pakk brisketen inn i aluminiumsfolie og fortsett å koke i ytterligere 3 ½ til 4 ½ timer. Denne lille trikset er til stor hjelp for å få kjøttet mørt, spesielt for nybegynnere. Beregn at en brisket som røykes ved rundt 100 grader Celsius (200 grader Fahrenheit), vil ta omtrent 1 ½ time per pund. Brisketen er ferdig når den indre temperaturen når 85 grader Celsius (185 grader Fahrenheit). Ta den ut og la den hvile i 20 minutter før du skjærer i den. Fjern folien fra brisketen over en stor panne eller engangsform, og reserver væsken. Skjær av brisket-punktene og sett til side til senere bruk.