Rum og svinekjøtt gryterett

Rum og svinekjøtt gryterett

oppskrift på rum og svinekjøtt gryte med rotgrønnsaker. enkel å lage, perfekt for helgekosen. prøv denne smakfulle hovudrett i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 165 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 2 1/4 pund krysskutte svineknoker, ca. 5 cm tykk
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4 teskje malt ingefær
  • 3 kardemommekapsler (delt opp og frøene satt til side) eller 1 teskje kardemommekrydder
  • Ferskmalte saltkorn
  • Ferskmalte pepperkorn
  • 600 ml usøtet ananasjuice
  • 2 laurbærblader
  • 5/8 kopp lyst rom
  • 1 teskje arrowroot
  • 1 spiseskje klarnet smør
  • 1 middels stor ananas, ca. 900 gram, skåret i 16 skiver på ca. 1,3 cm tykkelse

Fremgangsmåte

  1. 1Tørk svinenakken godt. Lag overfladiske snitt over én side av kjøttet, ca. 3 mm mellom hver. Fordel hvitløk over denne overflaten, trykk den inn i snittene. Gjenta med ingefær og kardemommekjerner eller pulver. Følg opp med salt, pepper og laurbærblad. Hell ananasjuice i en ildfast form som akkurat rommer kjøttet. Legg svinenakken med den krydrede siden opp. Dekk til og skru ned varmen til 1/4 av full styrke, og kok forsiktig i 20 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  3. 3Etter 20 minutter, snu svinenakken. Fjern lokket og sett kjøttet i ovnen. Stek i 2 timer og 15 minutter, snu én gang halvveis.
  4. 4Når kjøttet er mørt, ta det ut og legg det på et serveringsfat, og spar saften. Skum av fett fra saften og kok opp. Bland sammen 1/8 kopp rom og arrowroot, og tilsett i saften. Kok til det begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.
  5. 5Varm smør i en stekepanne over middels varme. Legg i ananasskivene, og tilsett deretter den resterende koppen rom. Flamber.
  6. 6For å servere, omgi svinenakken med ananas og dekk med sausen.