
Rum og svinekjøtt gryterett
oppskrift på rum og svinekjøtt gryte med rotgrønnsaker. enkel å lage, perfekt for helgekosen. prøv denne smakfulle hovudrett i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 165 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 2 1/4 pund krysskutte svineknoker, ca. 5 cm tykk
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 teskje malt ingefær
- 3 kardemommekapsler (delt opp og frøene satt til side) eller 1 teskje kardemommekrydder
- Ferskmalte saltkorn
- Ferskmalte pepperkorn
- 600 ml usøtet ananasjuice
- 2 laurbærblader
- 5/8 kopp lyst rom
- 1 teskje arrowroot
- 1 spiseskje klarnet smør
- 1 middels stor ananas, ca. 900 gram, skåret i 16 skiver på ca. 1,3 cm tykkelse
Fremgangsmåte
- 1Tørk svinenakken godt. Lag overfladiske snitt over én side av kjøttet, ca. 3 mm mellom hver. Fordel hvitløk over denne overflaten, trykk den inn i snittene. Gjenta med ingefær og kardemommekjerner eller pulver. Følg opp med salt, pepper og laurbærblad. Hell ananasjuice i en ildfast form som akkurat rommer kjøttet. Legg svinenakken med den krydrede siden opp. Dekk til og skru ned varmen til 1/4 av full styrke, og kok forsiktig i 20 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 3Etter 20 minutter, snu svinenakken. Fjern lokket og sett kjøttet i ovnen. Stek i 2 timer og 15 minutter, snu én gang halvveis.
- 4Når kjøttet er mørt, ta det ut og legg det på et serveringsfat, og spar saften. Skum av fett fra saften og kok opp. Bland sammen 1/8 kopp rom og arrowroot, og tilsett i saften. Kok til det begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.
- 5Varm smør i en stekepanne over middels varme. Legg i ananasskivene, og tilsett deretter den resterende koppen rom. Flamber.
- 6For å servere, omgi svinenakken med ananas og dekk med sausen.


