Spaghetti med squash

Spaghetti med squash

oppskrift på spaghetti med zucchini, en sunn og enkel rett som passer til hverdagsmiddagen. rask, smakfull og lett å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 2 mellomstore squash, tynne skiver
  • 6 ferske basilikumblader, revet i biter
  • 1/3 kopp revet parmigiano-reggiano ost, pluss mer til topping
  • Kosher-salt
  • 225 gram spaghetti
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1/3 kopp revet pecorinoost

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett spaghettien og kok til den er al dente, 9 til 11 minutter. Reserver 1 kopp av pastavannet, og sil av pastaen.
  2. 2I mellomtiden varmer du opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk; når den begynner å frese, tilsett squash og stek i et par minutter. Tilsett 1/4 kopp av pastavannet og kok til squashen er mør, ca. 5 minutter. Tilsett 1/4 teskje salt og halvparten av basilikumen. Fjern hvitløken.
  3. 3Ha pastaen i stekepannen sammen med omtrent 1/2 kopp av det reserverte kokevannet; rist pannen kraftig, og tilsett litt mer kokevann hvis pastaen virker tørr. Kok under omrøring til væsken er absorbert, 3 til 4 minutter. Ta av varmen og tilsett parmesan, pecorino og resten av basilikumen; vend forsiktig. Topp med mer parmesan.
  4. 4Fotograf: Ryan Liebe