
Spaghetti med squash
oppskrift på spaghetti med zucchini, en sunn og enkel rett som passer til hverdagsmiddagen. rask, smakfull og lett å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 fedd hvitløk, knust
- 2 mellomstore squash, tynne skiver
- 6 ferske basilikumblader, revet i biter
- 1/3 kopp revet parmigiano-reggiano ost, pluss mer til topping
- Kosher-salt
- 225 gram spaghetti
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1/3 kopp revet pecorinoost
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett spaghettien og kok til den er al dente, 9 til 11 minutter. Reserver 1 kopp av pastavannet, og sil av pastaen.
- 2I mellomtiden varmer du opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk; når den begynner å frese, tilsett squash og stek i et par minutter. Tilsett 1/4 kopp av pastavannet og kok til squashen er mør, ca. 5 minutter. Tilsett 1/4 teskje salt og halvparten av basilikumen. Fjern hvitløken.
- 3Ha pastaen i stekepannen sammen med omtrent 1/2 kopp av det reserverte kokevannet; rist pannen kraftig, og tilsett litt mer kokevann hvis pastaen virker tørr. Kok under omrøring til væsken er absorbert, 3 til 4 minutter. Ta av varmen og tilsett parmesan, pecorino og resten av basilikumen; vend forsiktig. Topp med mer parmesan.
- 4Fotograf: Ryan Liebe