
Hjemmelaget saus
Lær hvordan du lager en smakfull hjemmelaget gravy med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til kjøttretter og middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hakket gul løk (2 løk)
- 1/4 pund (1 stang) usaltet smør
- 1/4 kopp hvetemel
- 1 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 2 kopper kyllingkraft, helst hjemmelaget, oppvarmet
- 1 spiseskje Cognac eller brandy
- 1 spiseskje kremfløte (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1I en stor (10 til 12 tommers) stekepanne, kok løken i smør på middels lav varme i 12 til 15 minutter, til løken er lett brunet. Ikke hastverk med dette steget; det utgjør hele forskjellen når løken er godt kokt.
- 2Strø melet over i pannen, visp det inn, og tilsett deretter salt og pepper. Kok i 2 til 3 minutter. Tilsett den varme kyllingkraften og Cognac, og kok uten lokk i 4 til 5 minutter, til det har tyknet. Tilsett fløten, hvis ønskelig, og server.