Hello Fresh Mobile Banner
Hjemmelaget saus

Hjemmelaget saus

Lær hvordan du lager en smakfull hjemmelaget gravy med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til kjøttretter og middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper hakket gul løk (2 løk)
  • 1/4 pund (1 stang) usaltet smør
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 2 kopper kyllingkraft, helst hjemmelaget, oppvarmet
  • 1 spiseskje Cognac eller brandy
  • 1 spiseskje kremfløte (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor (10 til 12 tommers) stekepanne, kok løken i smør på middels lav varme i 12 til 15 minutter, til løken er lett brunet. Ikke hastverk med dette steget; det utgjør hele forskjellen når løken er godt kokt.
  2. 2Strø melet over i pannen, visp det inn, og tilsett deretter salt og pepper. Kok i 2 til 3 minutter. Tilsett den varme kyllingkraften og Cognac, og kok uten lokk i 4 til 5 minutter, til det har tyknet. Tilsett fløten, hvis ønskelig, og server.