Myke pretzler
Lær hvordan du lager deilige, myke pretzels hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som snacks eller til festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 3 spiseskjeer usaltet smør, i terninger og romtemperert, pluss smør til pensling, smeltet
- 2 spiseskjeer pakket mørkbrunt sukker
- 1 1/4 unser pakke tørrgjær (2 1/4 teskjeer)
- 6 kopper hvetemel
- 2 teskjeer kosher-salt, pluss mer til dryssing
- Kokespray
- 2/3 kopp natron
- Sennep, til dipping (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Bland 2 kopper varmt vann (110–115 grader Fahrenheit), smør og brunt sukker i en bolle. Strø gjæren over og la stå til det skummer, ca. 10 minutter. Hvis gjæren ikke skummer, kast den og prøv igjen med fersk gjær.
- 2Tilsett 3 kopper mel og 2 teskjeer salt i gjærblandingen. Bruk eltekroken og bland på lav hastighet, deretter øk til middels når melet begynner å blande seg inn. (Skrap ned sidene av bollen etter behov.) Bland inn de resterende 3 koppene mel på lav hastighet, og øk deretter til middels og bland til deigen samler seg rundt kroken og trekker seg bort fra bollen.
- 3Ta deigen ut på en ren overflate; elt til den er glatt, ca. 5 minutter. Pensle en stor bolle med smør, legg deigen i og vend den for å dekke. Dekk med plastfolie og la heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, ca. 1 time.
- 4Slå ned deigen, del den deretter i to. Del hver del i 6 jevne biter med en kniv; dekk med plastfolie. Kled tre bakeplater med bakepapir og spray med kokespray.
- 5Fest en 61 cm lang snor til benken som en guide. Rull ut en deigbit med hendene, start i midten og arbeid deg ut mot endene til du har en 61 cm lang snor. Når du ruller, løft av og til deigen ved endene og slå midten mot benken for å strekke den.
- 6Løft endene av snoren for å danne en U-form, kryss deretter den ene enden over den andre to ganger for å lage en dobbel tvist i midten. Brett ned endene og fest dem til bunnen av U-en, slik at det dannes en pretzel. Overfør til en av de forberedte bakeplatene; gjenta med resten av deigen, og plasser 4 pretzels på hver plate. Dekk løst med plastfolie og la stå i romtemperatur til de er lett oppblåst, ca. 30 minutter.
- 7Plasser rister i øvre og nedre del av ovnen; forvarm til 220 grader Celsius. Fyll en stor kjele med 10 kopper vann; tilsett natron og la det småkoke, visp for å løse opp. Klipp bakepapiret rundt hver pretzel med saks, og la det være igjen en 2,5 cm bred kant. Skyv pretzelen (på bakepapiret) av bakeplatene, og spray deretter platene med kokespray. Arbeid i porsjoner og vend forsiktig hver pretzel ned i vannet, bruk tang for å fjerne bakepapiret. La dem småkoke til de er oppblåst, ca. 45 sekunder på hver side. Ta dem opp med en hullsleiv og la overflødig vann renne av; legg dem på de forberedte bakeplatene. Strø med salt.
- 8Stek pretzelsene til de er gyldne, og snu bakeplatene halvveis i steketiden, ca. 12–15 minutter. Pensle med smør og server med sennep.
- 9Fotografier av Andrew Purcell