
10-tommers fransk kjøttpai
Lær hvordan du lager en deilig 10-tommers fransk kjøttpai med en enkel oppskrift. Perfekt for helgemiddagen eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 5 1/4 unser allsidig vegetabilsk fett
- 8 1/4 unser uskadet paibelmjøl
- 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer kaldt vann fra springen
- Salt
- 9 unser potet i 1/2-tommers terninger
- 1 pund kjøttdeig av storfe
- 9 unser finhakket svinekjøtt
- 9 unser løk i 1/4-tommers terninger
- 1 7/8 teskje storfeksuppebase, tilberedt i henhold til pakningsinstruksjonene
- 3 spiseskjeer, pluss 1 1/2 teskje instant potetpulver
- 3/8 teskje malt kanel
- 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 1/4 teskje granulat hvitløk
- 1/4 teskje malt svart pepper
- Eggvask, til topping
Fremgangsmåte
- 1For deigen: 2. Deigen kan lages på forhånd. Du trenger 450 gram deig for å lage denne paien. Bland smøret, melet og det kalde vannet i bolle av en kjøkkenmaskin på lav hastighet, med en deigkrok. Bland til det er godt kombinert. Ta deigen ut av bollen, pakk den inn i plastfolie og legg den på et stekebrett. Deigen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil én uke, men la den komme til romtemperatur før du kjevler den ut. 3. Del deigen i to deler og kjevle ut én del til den passer i en 25 cm paiform. Legg deigringen i bunnen av paiformen, og trykk den godt opp mot kantene. Kjevle ut den andre delen og sett den til side til den skal brukes senere. 4. For fyllet: 5. Forvarm ovnen til 180°C. 6. Kok opp en middels stor kjele med saltet vann over middels varme. Tilsett potetene og la dem koke til de er al dente. Sil av vannet og la potetene avkjøle. 7. I en stor stekepanne over middels varme, tilsett storfekjøtt, svinekjøtt og løk. Brun kjøttet, og kast deretter fettet. Tilsett potetene og juster tykkelsen på fyllet med storfekraft etter behov. Bruk instantpotet for å tykne fyllet om nødvendig. Krydre med kanel, muskatnøtt, hvitløk, svart pepper og 1/4 teskje salt. 8. Hell fyllet i paiformen med deigen. Jevn ut fyllet og dekk med den resterende deigbiten. Klem kantene på bunnen og toppen av deigen sammen for å lage en knokkelaktig kant. Trim bort overflødig deig med en skarp kniv. 9. Pensle toppen av paien med eggeblanding. Lag noen snitt i toppen for å slippe ut damp. 10. Stek i ovnen til paien er gjennomstekt og toppen er gyllenbrun, ca. 45 minutter. 11. Ta ut av ovnen og server.