Hello Fresh Mobile Banner
Pan-asiatisk stekt ris

Pan-asiatisk stekt ris

Lær hvordan du lager pan-asiatisk stekt ris med en enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull middag eller lunch, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 kopper vann
  • 1 kyllingbouillonterning
  • 3 små laurbærblader
  • 1 spiseskje orientalsk sesamolje
  • Salt, etter smak
  • 1 ½ kopper konvertert ris
  • 2 store egg
  • 2 eggehviter
  • Salt, etter smak
  • 1 spiseskje olje
  • 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 spiseskje finhakket ingefærrot
  • 1 løk, hakket
  • 1 grønn paprika, skåret i 2,5 cm biter
  • 2 gulrøtter, tynne skiver
  • ½ pund shiitakesopp, vasket, trimmet og skåret
  • Salt etter smak
  • 4 stilker selleri, tykt skåret
  • 3 kopper grovhakket grønnkål
  • 1 spiseskje garam masala
  • ¼ til ⅓ kopp Szechuan-stir-fry saus, eller etter smak
  • 1 (225 g) boks bambusskudd, drenert
  • 1 (225 g) boks vannkastanjer, drenert
  • ½ kopp vann
  • 2 til 3 teskjeer chilipaste, eller etter smak
  • 2 til 3 teskjeer orientalsk sesamolje, eller etter smak
  • ½ kopp finhakket fersk koriander, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp risen: I en kjele over moderat høy varme, kok opp vannet, tilsett buljongterningen, laurbærbladene, sesamoljen og salt etter smak, og rør for å løse opp buljongen. Tilsett risen, kok opp igjen under omrøring, og la det småkoke under lokk i 20 minutter. La det stå i 5 minutter. Overfør risen til en bolle og luft den opp med en gaffel. Kast laurbærbladene.
  2. 2Lag eggeplatene: I en bolle visp sammen hele egg, eggehviter og salt. I en stor non-stick stekepanne satt over moderat varme, varm opp oljen til den er varm, tilsett eggeblandingen, løft og vipp pannen for å dekke bunnen jevnt med eggeblandingen, og la det koke til undersiden er stivnet. Vend og la det koke til eggene er helt stivnet. Overfør til en tallerken og la det avkjøle. Kutt i strimler.
  3. 3I en wok eller en gryte satt over moderat høy varme, varm opp de 3 spiseskjeene med olje til den er varm. Tilsett hvitløk og ingefærrot og wok-stek i 1 minutt, eller til det dufter godt. Tilsett løk, grønn paprika, gulrøtter, sopp og salt, og wok-stek i 5 minutter. Tilsett selleri og kål og wok-stek i ytterligere 3 minutter. Tilsett garam masala og Szechuan-saus, og wok-stek i 2 minutter. Tilsett bambusskudd, vannkastanjer og 1/2 kopp vann, og la det koke under omrøring i 3 til 5 minutter, eller til grønnsakene er sprø-møre. Tilsett risen og eggeplatene, og wok-stek til risen er gjennomvarm. Smak til med chilipasta, sesamolje og koriander. Juster krydderet etter behov. Overfør blandingen til et stort serveringsfat.