
Kanelboller
Lær hvordan du lager perfekte kanelsnurrer med denne enkle oppskriften. Myke, søte og aromatiske kanelsnurrer som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 2 1/2 teskjeer tørrgjær
- 3 spiseskjeer sukker
- 1/2 kopp melk
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 1 teskje salt
- 3 1/2–4 kopper hvetemel
- 1 egg, lett pisket
- 1/3 kopp lyst brunt sukker
- 2 teskjeer malt kanel
- 1/2 kopp hakkede pecannøtter, lett ristet
- 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og avkjølt
- 1 1/2 kopper melis
- 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og avkjølt
- 3 spiseskjeer melk
Fremgangsmåte
- 1For å lage deigen, løs opp gjæren og 1 spiseskje sukker i 1/2 kopp lunkent vann. La det stå i ca. 5 minutter til det skummer. I mellomtiden varmer du opp melken i en kjele. Tilsett smør, resten av sukkeret og saltet, og rør til det er oppløst. Ta kjelen av varmen.
- 2Sikt 3 kopper mel i en stor bolle. Tilsett gjæren, den lunkne melken og egget, og rør sammen til en deig. Elt deigen i 10 minutter på et lett melet bord, og tilsett mer mel etter behov, til deigen er myk, silkeaktig og smidig. Form deigen til en ball. Legg den i en smurt bolle og vend den slik at den dekkes av smør. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til den er dobbelt så stor, ca. 2 timer. På dette tidspunktet kan deigen settes i kjøleskapet over natten, klar til bruk neste morgen. Når deigen er godt hevet, slå den ned og la den hvile i 10 minutter. I mellomtiden smører du en bakeplate. Forbered fyllet ved å blande sukker, kanel og nøtter i en liten bolle.
- 3Kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 30 x 23 cm. Pensle med det smeltede smøret. Strø fyllet jevnt over deigen, og trykk det litt inn. Rull deigen sammen som en rullkake, start fra en lang side. Bruk en skarp kniv til å skjære rullen i 12 like skiver. Plasser skivene med snittflaten opp på den forberedte bakeplaten. La dem heve, dekket, i minst 40 minutter til de er doblet i størrelse.
- 4Forvarm ovnen til 200 °C. Stek bollene i 15–20 minutter, eller til de er godt hevet og gyldne. Mens bollene steker, lager du glasuren (og starter kaffen). Sikt melis i en bolle. Visp inn det smeltede smøret og nok melk til å lage en tykk, men hellbar blanding. Når bollene er ferdige, tar du dem ut av ovnen. Hell glasuren over dem og la den sette seg i noen minutter før du nyter dem.