
Grillet, tørrmarinert svinekjøtt
Lær hvordan du lager perfekt grillet tørrmarinert svinekjøtt med smakfull krydderblanding. En enkel oppskrift for sommergrilling og hyggelige middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 skiver tykkskåret bacon, kuttet i 1/2-tommers biter
- 4 vårløk, skåret i skiver (hvite og grønne deler adskilt)
- 1 pakke frosne svarte øye-erter på 450 gram (ca. 4 kopper), tint
- 2 kopper frosne hakkede collard greens (ca. 140 gram), tint og presset tørr
- 3/4 kopp ferdiglaget barbecue-saus
- 1/3 kopp dijonsennep
- 1/4 kopp pluss 1 spiseskje mørk brunt sukker
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1 spiseskje røkt paprika
- 1 teskje hvitløkspulver
- 4 benfrie svinekoteletter eller svinekamstykker (ca. 1,25 cm tykke; ca. 900 gram)
- Vegetabilsk olje, til grillen
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en grill til middels høy varme. Kok baconet i en nederlandsk ovn eller stor kjele over middels høy varme, rør av og til, til det er lett brunet og sprøtt, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløkskjellene. Kok, rør av og til, til de er lett brunet og myke, ca. 2 minutter.
- 2Rør inn 2 kopper vann, erter, collard greens, barbecue-saus, sennep og 1/4 kopp brunt sukker. Krydre med salt og pepper. La det småkoke, og skru deretter ned varmen til middels lav. Kok, rør av og til, til det er tykt og ertene er møre, ca. 20 minutter. Krydre med mer salt og pepper; hold det varmt på lav varme.
- 3I mellomtiden blander du den resterende spiseskjeen med brunt sukker, paprika, hvitløkspulver og 1 teskje salt og pepper i en liten bolle. Gni svinekotelettene inn med krydderblandingen.
- 4Pensle grillristene med vegetabilsk olje. Grill svinekotelettene til de er merket og akkurat gjennomstekte, 3 til 4 minutter på hver side. Server ertene ved siden av, toppet med de grønne delene av vårløken.
- 5Fotograf: Charles Masters