
Schnitzel, wienerstil
Lær hvordan du lager schnitzel i wiener-style med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer familie og venner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/4 kopper klarnet smør
- 1 1/4 kopper rapsolje
- 6 benfrie svinefiletstykker, 2,5 cm tykke
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer hvetemel
- 6 egg, pisket
- 3/4 kopp panko-rasp, finhakket i matprosessor
- Braisert rødkål, til servering, oppskrift følger
- Sitronbåter, til pynt
- 1 middels stor rødkål, julienneskåret
- 1/2 kopp eplesidereddik eller rødvinseddik
- 1 teskje allehånde
- 1/2 teskje kanel
- 1/2 teskje hvit pepper
- 1/2 teskje nellik
- 1 middels stor løk, hakket
- 2 laurbærblad
- 85 gram dobbeltrøkt bacon, hakket
- 3 spiseskjeer maisstivelse
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Fyll en høyside stekepanne med smør og olje, og varm opp til 175°C.
- 2Bank ut svinefiletene mellom to plastfolieark til de er 0,6 cm tykke. Krydre med salt og pepper. Sett opp en mel- og paneringsstasjon med melet, eggene og panko i tre separate boller. Dypp først kjøttet i melet, rist av overflødig, deretter i egget og til slutt i panko.
- 3Forsiktig, legg kjøttet i oljen og stek det på middels varme til det er gyllent og sprøtt. La det renne av på kjøkkenpapir, og server umiddelbart med brødskiver med rødkål. Pynt med sitronbåter.
- 4Bland kål, eddik, krydder, løk og laurbærblad i en glassbolle. Dekk over med plastfolie og press ned med tunge bokser. Mariner i kjøleskapet i 2 timer, og behold væsken som frigjøres.
- 5I en stor gryte, stek bacon til det begynner å bli sprøtt og fettet er utløst. Ta opp baconet med en hullsleiv og sett til side. Tilsett rødkål, blantur og 2,5 dl vann, og kok opp på middels varme. La det småkoke under omrøring i 45 minutter til 1 time, til kålen er myk.
- 6Visp sammen maisstivelse og 2 ss vann i en liten bolle til det får en tykk konsistens som kremfløte. Tilsett dette i kålen og kok opp til det tykner, ca. 2 minutter. Legg baconet tilbake i gryten, smak til med salt og pepper, og server.