Hello Fresh Mobile Banner
Rispilaff

Rispilaff

lær hvordan du lager en deilig rice pilaf med en enkel oppskrift. perfekt som tilbehør til kjøtt, fisk eller vegetarretter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer smør
  • 1/2 løk, hakket
  • 1/2 rød paprika, hakket
  • 2 klyper kosher salt
  • 2 kopper langkornet ris
  • 2 3/4 kopper kyllingkraft
  • 2 skiver appelsinskall
  • En klype safrantråder, lagt i 1/4 kopp varmt vann
  • 1 laurbærblad
  • 1 1/2 kopper frosne erter, tint
  • Gyllen rosiner og pistasj, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 350 grader.
  2. 2I en tung, bred, lokket panne, smelt smør over middels lav varme. Tilsett løk, rød paprika og kosher-salt. Surr løk og paprika til de er aromatiske, under konstant omrøring. Tilsett ris og rør for å dekke den med smør. Fortsett å røre til risen lukter nøtteaktig. Tilsett kyllingkraft, appelsinskall, safran og vann, samt laurbærblad. Kok opp. Rør én gang, og dekk deretter pannen med et fuktet kjøkkenhåndkle (eller tekjøkkenhåndkle). Sett på lokket og brett håndkleets hjørner over lokket. Stek i 15 minutter. La deretter hvile ved romtemperatur i 10 til 20 minutter uten å fjerne lokket.
  3. 3I mellomtiden, la erter småkoke i saltet vann til de er gjennomvarme, eller varm dem i mikrobølgeovn.
  4. 4Fjern lokket fra risen og hell den ut på et serveringsfat. Tilsett erter og luft opp risen med en stor gaffel. Rør inn rosiner og pistasjnøtter.