
Chicago Style Stuffed Pizza
Lær hvordan du lager autentisk chicago style stuffed pizza hjemme. En enkel oppskrift på en rik og smakfull pizza med lagvis fyll. Perfekt for pizzaelskere!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer hvitt sukker
- 2. 1 kopp varmt vann (45°C / 110°F)
- 3. 1 teskje aktiv tørrgjær
- 4. 3 kopper usaltet hvetemel, delt
- 5. 1/2 kopp varmt vann (45°C / 110°F)
- 6. 1/2 kopp gul maisenna
- 7. 1 1/2 teskjeer salt
- 8. 2 spiseskjeer olivenolje
- 9. 1/4 pund krydret italiensk pølse - brunet, avrent og smuldret
- 10. 9 unser revet mozzarellaost
- 11. 1/4 kopp revet Parmesanost
- 12. 1/3 kopp skivet pepperoni
- 13. 1/4 kopp hakket løk
- 14. 1/8 kopp hakket grønn paprika
- 15. 1 teskje tørket oregano
- 16. 3 fedd hvitløk, skivet
- 17. 1/2 kopp tomatsaus
Fremgangsmåte
- 11. For å lage deig: I en liten bolle løses sukker opp i 1 kopp varmt vann; i en separat liten bolle blandes gjær, 1/2 kopp mel og 1/2 kopp varmt vann. Bland godt og la stå i bollen i ca. 20 minutter, til det blir skummende.
- 22. I mellomtiden, i en middels stor bolle, blandes de resterende 2 1/2 koppene mel med maisenna og salt; fjern halvparten av denne blandingen fra bollen og rør inn 1 kopp sukker-vann i bollen. Når det er godt blandet, returneres den andre halvparten av mel- og maiseneblandingen til bollen, og alt blandes godt sammen; deretter røres gjærblandingen inn. Elt deigen på en lett melet overflate til den er glatt og elastisk, ca. 8 til 12 minutter. Legg deigen i en lett oljet bolle og dekk med plastfolie. La heve til dobbel størrelse.
- 33. Forvarm ovnen til 230 grader C (450 grader F).
- 44. For å lage fyllet: I en stor bolle blandes pølse, mozzarellaost, parmesanost, pepperoni, løk, paprika, oregano og hvitløk. Bland godt.
- 55. Trykk ut halvparten av deigen i bunnen og opp langs kantene i en godt smurt, dyp ildfast form. Forstek bunnen i den forvarmede ovnen i 4 minutter, deretter tilsettes fyllet i bunnen av deigen og dekkes med toppen; forsegl kantene med fingrene, og trim overflødig deig. Lag små snitt i toppen for å slippe ut damp under stekingen; topp med tomatsaus.
- 66. Stek på nederste rille ved 230 grader C (450 grader F) i 45 minutter, eller til skorpen er gyllenbrun. Ta ut av ovnen og la avkjøle i 5 minutter, deretter skjæres opp og serveres.