Lettvinte Nachos

Lettvinte Nachos

oppskrift på healthier nachos som er lett å lage og perfekt for en smakfull snack eller forrett. sunnere alternativer og tips for å redusere kalorier.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 tomater, hakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 gul løk, finhakket
  • 1/4 kopp fersk koriander, hakket
  • Kosher-salt
  • Stekte tortillachips, oppskrift følger
  • 1/2 kopp svarte bønner
  • 1/2 kopp pintobønner
  • 1/4 kopp svarte oliven, hakket
  • 1/4 kopp revet skarp Cheddar-ost
  • 1/4 kopp revet Pepper Jack-ost
  • 2 lime
  • 3 ss gresk yoghurt
  • 1 avokado, i terninger
  • Tolv 15-centimeters mais tortillas (helst hvite)
  • 1 ss vegetabilsk olje
  • Fin salt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2I en blandebolle, kombiner tomatene, hvitløk, løk og halvparten av korianderen. Krydre med salt og sett til side.
  3. 3Fordel de stekte tortillachipsene på et bakepapirkledd stekebrett og topp med svarte bønner, pintobønner, oliven, cheddarost og pepper Jack-ost. Stek til osten smelter, ca. 5 minutter.
  4. 4Mens nachosene stekes, del hver lime i 6 båter. Press saften av 2 av båtene i yoghurten, krydre med en klype salt og rør om. Sett de resterende båtene til side for servering.
  5. 5Når chipsene fortsatt er varme, strø over tomatblandingen og avokado, og drypp over yoghurten. Topp med resten av hakket koriander. Server med limebåter.
  6. 6Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
  7. 7Pensle begge sider av tortillalefsene med olje. Stabel lefsene og skjær dem i seks deler for å lage chips. Fordel chipsene i ett lag på to store bakeplater og krydre med salt. Stek til de er gyldne og sprø, og snu på platene en gang, ca. 12–15 minutter.