Lettvinte Nachos
oppskrift på healthier nachos som er lett å lage og perfekt for en smakfull snack eller forrett. sunnere alternativer og tips for å redusere kalorier.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 tomater, hakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 gul løk, finhakket
- 1/4 kopp fersk koriander, hakket
- Kosher-salt
- Stekte tortillachips, oppskrift følger
- 1/2 kopp svarte bønner
- 1/2 kopp pintobønner
- 1/4 kopp svarte oliven, hakket
- 1/4 kopp revet skarp Cheddar-ost
- 1/4 kopp revet Pepper Jack-ost
- 2 lime
- 3 ss gresk yoghurt
- 1 avokado, i terninger
- Tolv 15-centimeters mais tortillas (helst hvite)
- 1 ss vegetabilsk olje
- Fin salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2I en blandebolle, kombiner tomatene, hvitløk, løk og halvparten av korianderen. Krydre med salt og sett til side.
- 3Fordel de stekte tortillachipsene på et bakepapirkledd stekebrett og topp med svarte bønner, pintobønner, oliven, cheddarost og pepper Jack-ost. Stek til osten smelter, ca. 5 minutter.
- 4Mens nachosene stekes, del hver lime i 6 båter. Press saften av 2 av båtene i yoghurten, krydre med en klype salt og rør om. Sett de resterende båtene til side for servering.
- 5Når chipsene fortsatt er varme, strø over tomatblandingen og avokado, og drypp over yoghurten. Topp med resten av hakket koriander. Server med limebåter.
- 6Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
- 7Pensle begge sider av tortillalefsene med olje. Stabel lefsene og skjær dem i seks deler for å lage chips. Fordel chipsene i ett lag på to store bakeplater og krydre med salt. Stek til de er gyldne og sprø, og snu på platene en gang, ca. 12–15 minutter.