Fire oster pizza med fiken og prosciutto

Fire oster pizza med fiken og prosciutto

oppskrift på en smakfull fire ostepizza med fiken og prosciutto, perfekt for en gourmetmiddag eller en spesiell anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pakke ferske fiken, delt i to eller kvartet (eller tørket og bløtlagt over natten i eplejuice)
  • Eplejuice, nok til å dekke
  • 2 spiseskjeer brunt sukker eller honning
  • 140–170 gram revet fontina
  • 140–170 gram revet Gruyère
  • 170 gram revet mozzarella
  • 85 gram smuldret blåmuggost
  • Prosciutto, etter smak
  • 1 pakke tørrgjær
  • 3/4 kopp varmt vann
  • 1 teskje sukker
  • 1 1/2 kopp hvetemel
  • 1/2 kopp sammalt hvete-mel
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1–2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 1/2 spiseskje balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Legg fikenene i en bolle og dekk dem med eplejuice. La dem trekke i 15 minutter. Tilsett fikenene og en liten mengde eplejuice i en stekepanne på lav varme. Ha i brunt sukker og kok til væsken har redusert til en sirup.
  3. 3Forvarm grillen og ovnen til 400 grader Fahrenheit.
  4. 4Bland gjær, vann og sukker sammen til gjæren løses opp og blandingen får en jevn, beige farge. La stå i 5 minutter.
  5. 5Bruk en kjøkkenmaskin, og tilsett melet, saltet, olivenoljen og eddiken. Bland til deigen har dannet en ball, ca. 3 til 4 minutter. Legg deigen i en oljet bolle, dekk med plastfolie og la den heve i 30 minutter.
  6. 6Kjevle ut deigen til én stor pizza eller mindre porsjoner som kan brukes som forretter.
  7. 7Legg deigen på en forvarmet pizzastein, hvis du baker i ovnen, eller på en rist med netting, hvis du bruker grillen. Stek til deigen er fast nok til å legge på fyllet.
  8. 8Strø fontina, Gruyère og mozzarella over pizzaen. Bruk bare en liten mengde blåmuggost slik at den ikke overvelder den samlede smaken. Fordel de glasert fikenene og lange strimler av prosciutto oppå osten. Sett pizzaen tilbake i ovnen eller på grillen til osten har smeltet og kantene har fått den ønskede gyldne, sprø fargen eller sprø tekstur. Ta pizzaene ut på et skjærebrett og skjær i biter.