Rouladen
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull roulade med denne enkle oppskriften. Perfekt for helgekosen eller søndagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hode rød kål, hakket i 1/4-tommers biter
- 2 til 3 epler, hakket i små biter med skinn
- Løk, hakket (små løk)
- Saften av 2 sitroner
- 2/3 kopp brunt sukker
- Rund eller entrecôte, skåret i biter på 1/8 x 3 x 6 cm, én per person
- 1 pund bacon, hakket
- 1 hel løk, hakket
- Salt og pepper etter smak
- 2 spiseskjeer olje
- 3 til 4 storfebouillonterninger
- 1/2 kopp vann
- 2 laurbærblader
- 2 til 3 spiseskjeer Maggie's krydder (finnes i krydderhyllen i butikken)
- 5 pund poteter, skrellet og lagt i kaldt vann
- Salt og pepper etter smak
- Urter etter eget valg
- Potetvann
- Storfe rouladens stekesjy
- 4 spiseskjeer mel
- Kaldt vann
- 1 til 3 spiseskjeer Maggie's krydder
Fremgangsmåte
- 1Søt og sur rødkål: Bland alle ingrediensene i en kjele, kok opp og skru ned varmen til lav. La det småkoke i 3 timer.
- 2Storfe Rulade: Be kjøttkutteren skjære storfe i skiver som er 3 mm tykke, 7,5 cm brede og 15 cm lange, én porsjon per person. Strø storfe med hakket bacon, hakket løk og krydre med salt og pepper. Rull opp storfe og bind med kjøkkenstrikk. Brun rullene i en stor, dyp stekepanne med litt olje. Løs opp buljongterningene i vannet. Tilsett buljongvannet i pannen. Legg i laurbærbladene. Kok opp, og la det småkoke i 3 til 4 timer, eller sett det inn i en forvarmet ovn på 160°C i 3 timer. Sjekk ofte og tilsett mer vann om nødvendig. Når det er ferdig, fjern strikket fra rullene og anrett på tallerken. Ikke kast saften fra pannen.
- 3Potetklosser: Kok opp og mos 1/3 av potetene (uten smør eller melk, bare helt enkelt). Riv de resterende 2/3 av potetene rått på et fint rivjern. Legg de revne potetene i en fin bomullsklut og klem ut så mye som mulig av væsken. Bland de moste og revne potetene i en bolle med ønsket krydder. Form blandingen til 7,5 cm store kaker, ca. 2-2,5 cm tykke. Kok opp en kjele med vann. Legg 5-6 potetkaker forsiktig i vannet og la dem koke sakte til de flyter opp. Anrett kakene etter hvert som de flyter opp, og dekk til for å holde varmen. Når alle er ferdige, bruk kokevannet til å lage saus av kraften fra storfe-ruladen.
- 4Saus: Tilsett kokevannet fra potetene i kraften fra storfe-ruladen. Bruk ca. 4 ss mel per kopp (2,5 dl) av den gjenværende saften eller buljongen. Bland melet med kaldt vann før du tilsetter det i den varme kraften. Kok opp og visp til sausen tykner. Tilsett 1 til 3 ss Maggi-krydder. Begynn med litt krydder og smak til underveis.