Potet- og purreløkhash
Lær hvordan du lager en deilig potet- og purreløkshash. Perfekt som frokost eller lett middag. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 2 kopper purreløk i ringer (1/4 tomme), omtrent 3 purreløk
- 3 spiseskjeer andefett eller smør
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 6 store Yukon Gold-poteter, skrelte og i 1/4 tommers terninger
- 1/4 kopp hakket kjørvel
- Salt og svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en varm stekepanne, pensle med 1 spiseskje fett og sautér purre til den er myk, ca. 6 minutter. Krydre. Deglaser med hvitvin og la det koke inn helt. Sett purre til side, tørk ut pannen og varm opp igjen. Tilsett resten av fettet og stek potetene til de er brune, ca. 10 minutter. Legg purre og kjørvel tilbake i pannen. Rør raskt rundt for å varme opp grundig. Sjekk krydderet.
- 2Pynting: På tallerkenen med leveren, plasser hash til siden og øs saus over leveren.
- 3Vinanbefaling: Morgon, Cuvee Unique Vieilles Vignes, 1997