Honningglasert gulrot

Honningglasert gulrot

Lær hvordan du lager deilige honningglaserte gulrøtter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til hovedretten din!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Salt
  • 1 pund baby gulrøtter, skrellet og med trimmet grønne stilker
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 spiseskjeer honning
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • Nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp hakket gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en middels kjele med vann og kok opp. Tilsett litt salt og gulrøttene, og kok til de er møre, ca. 5–6 minutter. Sil av vannet og ha gulrøttene tilbake i kjelen sammen med smør, honning og sitronsaft. Kok til glasuren dekker gulrøttene, ca. 5 minutter. Krydre gulrøttene med salt og pepper, og pynt med gressløk før servering.