Honningglasert gulrot
Lær hvordan du lager deilige honningglaserte gulrøtter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til hovedretten din!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Salt
- 1 pund baby gulrøtter, skrellet og med trimmet grønne stilker
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 2 spiseskjeer honning
- 1 spiseskje sitronsaft
- Nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp hakket gressløk
Fremgangsmåte
- 1Fyll en middels kjele med vann og kok opp. Tilsett litt salt og gulrøttene, og kok til de er møre, ca. 5–6 minutter. Sil av vannet og ha gulrøttene tilbake i kjelen sammen med smør, honning og sitronsaft. Kok til glasuren dekker gulrøttene, ca. 5 minutter. Krydre gulrøttene med salt og pepper, og pynt med gressløk før servering.