Hollandaise
Lær hvordan du lager en perfekt hollandaise med vår enkle oppskrift. Passer utmerket til fisk, grønnsaker og egg. Enkel å følge for alle kjøkkenentusiaster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 eggeplommer
- 1 teskje vann
- 1/4 teskje sukker
- 12 spiseskjeer (1 1/2 stang) usaltet smør, kaldt og delt i små biter
- 1/2 teskje kosher-salt
- 2 teskjeer ferskpresset sitronjuice
- 1/8 teskje cayennepepper
Fremgangsmåte
- 1Hell 1 tomme vann i en stor kjele; varm opp over middels varme til det småkoker. Når det småkoker, reduser varmen til lav.
- 2Ha eggeplommer og 1 teskje vann i en middels bolle og visp til blandingen blir lysere i fargen, ca. 1 til 2 minutter. Tilsett sukker og visp i ytterligere 30 sekunder.
- 3Sett bollen over det småkokende vannet og visp konstant i 3 til 5 minutter, eller til det dannes en tydelig linje når du drar vispen gjennom blandingen, eller til blandingen dekker baken av en skje.
- 4Ta bollen av vannbadet og tilsett smøret gradvis, ett stykke om gangen, og visp til alt smøret er innarbeidet. Sett bollen tilbake over vannbadet av og til for å holde den varm nok til å smelte smøret. Tilsett salt, sitronsaft og cayennepepper. Server umiddelbart eller oppbevar i en termos for å holde varmen.