Hollandaise

Hollandaise

Lær hvordan du lager en perfekt hollandaise med vår enkle oppskrift. Passer utmerket til fisk, grønnsaker og egg. Enkel å følge for alle kjøkkenentusiaster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 eggeplommer
  • 1 teskje vann
  • 1/4 teskje sukker
  • 12 spiseskjeer (1 1/2 stang) usaltet smør, kaldt og delt i små biter
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 2 teskjeer ferskpresset sitronjuice
  • 1/8 teskje cayennepepper

Fremgangsmåte

  1. 1Hell 1 tomme vann i en stor kjele; varm opp over middels varme til det småkoker. Når det småkoker, reduser varmen til lav.
  2. 2Ha eggeplommer og 1 teskje vann i en middels bolle og visp til blandingen blir lysere i fargen, ca. 1 til 2 minutter. Tilsett sukker og visp i ytterligere 30 sekunder.
  3. 3Sett bollen over det småkokende vannet og visp konstant i 3 til 5 minutter, eller til det dannes en tydelig linje når du drar vispen gjennom blandingen, eller til blandingen dekker baken av en skje.
  4. 4Ta bollen av vannbadet og tilsett smøret gradvis, ett stykke om gangen, og visp til alt smøret er innarbeidet. Sett bollen tilbake over vannbadet av og til for å holde den varm nok til å smelte smøret. Tilsett salt, sitronsaft og cayennepepper. Server umiddelbart eller oppbevar i en termos for å holde varmen.